REMEMBER| Prima întâlnire a unui tânăr talentat din Apuseni cu Dumitru Fărcaș, titanul taragotului

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

REMEMBER| Prima întâlnire a unui tânăr talentat din Apuseni cu Dumitru Fărcaș, titanul taragotului

Într-o postare publicate pe un site de socializare din mediul online, Asociația Culturală Dumitru Fărcaș a dorit să împartă o filă de istorie împreună cu cititorii săi.

,,Ieri, am avut marea placere de-ai avea la Grosi pe Andrei Ioan Hanes impreuna cu tatal lui, dl Ionel Haneş

ELIT

Andrei avea 11-12 ani când l-a întâlnit tata. L-a auzit cântând, și-a dat seama că este un copil extrem de talentat și i-a rugat pe părinți să-l trimită la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță.Câțiva ani mai târziu, în 2019, sub îndrumarea Prof. Ioan Berci, Andrei câștigă Trofeul ediției a III a Festivalului „Taragotul d e Aur”din Cluj, liceu pe care și tată l-a absolvit.

Gorunul (specie de stejar) era copacul preferat a lui tata: era fascinat de măreția și vigurozitatea lor. Probabil în parte pentru că-i amintea de satul în care s-a născut care era înconjurat de păduri cu astfel de arbori măreți de unde vine și numele satului: „Groși” dar cu siguranță și pentru că se gândea la gorunii lui Horea, lui Iancu de la Țebea…
Ieri, Andrei împreună cu tatăl lui au venit la Groși și au sădit la mormântul lui tată doi goruni.

Gestul lui Andrei și-a dlui Hanes a fost de-adreptul impresionant și nu am cuvinte să-mi exprim mulțumirile și recunoștință.

Andrei dragă te felicit din tot sufletul pentru toate realizările minunate de până acum, îți doresc mult, mult succes în continuare și-s convinsă că Maestru’ ar fi tare mândru de ține!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419