Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Regiunea formată din Alba, Sibiu şi Hunedoara, penultima din clasamentul zonelor bogate din România

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După regiunea Dobrogea (Constanţa şi Tulcea) care are un PIB cumulat de 28,8 mld. lei la nivelul lui 2012, regiunea Sibiu este cea mai săracă din cele 10 regiuni, cu un PIB la nivelul lui 2012 de 34 mld. lei. După cum a anunţat premierul Ponta din regiunea de dezvoltare Centru vor fi rupte două judeţe, Sibiu şi Alba, şi un altul din regiunea de dezvoltare Vest, Hunedoara, iar aceste trei judeţe vor forma regiunea Sibiu.

Premierul Victor Ponta a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că proiectul regionalizării va fi una dintre priorităţile politice ale acestei toamne. Regionalizarea va fi făcută înaintea modificării Constituţiei, care, în forma actuală, nu prevede organizarea ţării în regiuni, ceea ce înseamnă că ele vor funcţiona până la modificarea legii fundamentale ca şi actualele regiuni de dezvoltare care nu au personalitate juridică.

Cea mai bogată regiune va rămâne Bucureşti-Ilfov în ultima variantă a regionalizării, cu un PIB de 148,8 mld. lei, conform calculelor ZF pe baza datelor Comisiei Naţionale de Prognoză.

O schimbare surprinzătoare adusă de ultima variantă a regionalizării o reprezintă regiunea Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui) cu un PIB cumulat de 63,9 mld. lei care depăşeşte Ardealul, zonă cu un PIB recalculat la 62,2 mld. lei.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea