Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Regimul zilierilor, schimbat: Au fost aprobate încă 9 domenii în care muncitorii pot lucra cu ziua

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Zilierii pot lucra în alte 9 domenii. În mijlocul sezonului estival s-a schimbat şi regimul  în care muncitorii pot lucra cu ziua. Printre acestea se numără: restaurantele, barurile, spectacolele, dar şi grădinile zoologice sau botanice.

Zilierii au din această vară încă 9 domenii în care pot lucra: în publicitate, în organizarea de expoziţii şi spectacole, în restaurante şi baruri, dar şi la creșterea şi reproducţia animalelor, în grădini zoologice, botanice sau în rezervaţii naturale.

Reprezentanții hotelurilor, unii dintre cei care au cea mai mare nevoie de sezonieri, nu par prea încântați.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii consideră că zilierii le vor fi de ajutor, dar economiștii au un avertisment: taxele pe care angajatorii trebuie să le dea statului nu sunt prea prietenoase.

Adrian Bența, analist fiscal: „Trebuie sa ţinem minte că, începand cu luna mai, s-a introdus ca și obligaţie a celui care angajează zilieri să plătească şi să reţină 25% contribuţia la pensie, pe lângă 10% impozitul pe venitul din salarii. Practic, taxele pe veniturile realizate de zilieri se apropie de contractul de muncă”.

Potrivit legii, într-un an, un zilier nu poate lucra pentru același beneficiar mai mult de 90 de zile. Excepție fac cei care lucrează în agricultură, la creșterea animalelor și în domeniul viticol. În cazul lor, perioada de lucru poate ajunge la 180 de zile cumulate într-un an.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Condițiile în care un tânăr sub 18 ani poate conduce un autoturism: Legea a fost adoptată de către Senat Un tânăr de 17 ani care deține permis de conducere pentru categoriile B și BE poate opera un vehicul dacă este supravegheat de o persoană cu permis de aceeași categorie de cel puțin 10 ani, aceasta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea