Reduceri de personal în învăţământ

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ca urmare a intrării în vigoare a noii Legi a educaţiei naţionale, dascălii care au peste 25 de ani vechime în învăţământ şi gradul didactic I nu mai beneficiază de facilitatea prevăzută de vechea lege privind reducerea cu două ore a normei didactice, de la 18 ore/săptămână la 16 ore/săptămână. În aceste condiţii, pentru a avea normă întreagă, lor trebuie să li se asigure ore din catedra altor colegi, ceea ce, teoretic, va duce la reduceri de personal.
Prof. Cornel Sandu, inspector şcolar general al IŞJ Alba, a declarat însă că, deocamdată, nu se poate şti cu exactitate numărul posturilor care se vor reduce de la toamnă, deoarece în paralel se vor înfiinţa posturi de mentori în învăţământ, în special pentru îndrumarea viitorilor dascăli stagiari (dar nu numai), ei urmând să fie coordonaţi de noul inspector şcolar pentru mentorat, prof. Ligia Dimitriu, titular la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia. Mentorii vor fi selectaţi pe baza unei metodologii la care lucrează în prezent un colectiv condus de prof. Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct, iar această categorie de personal va avea o normă de 2 ore/săptămână. De aceea, în funcţie de numărul de dascăli care vor deveni mentori, dar şi de specialitatea acestora se va putea stabili câte norme vor trebui reduse efectiv din anul şcolar viitor. (R.G.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

ACADEMICA 4 februarie 2011 at 10:08

Nimic bun nu face funeriu asta, trazni-l-ar cu tot neamu` lui. La licee o sa fie macel!

ACADEMICA 4 februarie 2011 at 10:08

popda beer

flo 4 februarie 2011 at 23:58

DA mă lucri cu 5 zile mai mult.Satulule de stres.Ai numai 180 de zile de lucru pe an din care mai cad şi sărbatori.Îţi rupi spatele.

Comentariile sunt oprite