Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Reduceri CFR pentru studenți 2023: Ce categorii beneficiază de bilete mai ieftine și ce trebuie să știți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reduceri CFR pentru studenți 2023: Ce categorii beneficiază de bilete mai ieftine și ce trebuie să știți

În curând, studenții români înmatriculați la instituții de învățământ din străinătate la forma de învățământ cu frecvență vor putea beneficia de reduceri semnificative la călătoriile cu trenul și metroul. Cu toate acestea, reducerile pentru această nouă categorie de studenți vor fi de 50%, în contrast cu reducerea de 90% acordată studenților care învață în România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit unui document guvernamental care urmează să fie aprobat în curând, această inițiativă extinde beneficiile subvențiilor de transport pentru studenții români din străinătate care învață cu frecvență, o categorie care nu a beneficiat anterior de nicio formă de reducere.

Pentru studenții români care învață în țară, Guvernul a luat decizia de a majora subvenția pentru transport de la 50% la 90% din tariful obișnuit, cu condiția ca aceasta să fie acordată până la vârsta de 30 de ani.

În total, Guvernul estimează că costurile subvențiilor pentru transportul pe calea ferată pentru studenți vor ajunge la aproximativ 910 milioane de lei în anul viitor. Această sumă urmează să fie împărțită între Ministerul Educației (aproximativ 586 de milioane de lei) și Ministerul Transporturilor (aproximativ 321 de milioane de lei).

Trebuie menționat că aceasta este o estimare și că suma totală a subvenției depinde în mod evident de numărul de studenți, de numărul de călătorii efectuate, de distanța acestora și de capacitatea transportatorilor de cale ferată de a administra și de a furniza bilete la prețuri reduse.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea