Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reducerea birocrației la Sebeș: Licitația pentru digitalizarea documentelor, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reducerea birocrației la Sebeș: Licitația pentru digitalizarea documentelor, lansată în SEAP

Primăria municipiului Sebeș a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru servicii de digitizare/digitalizare documente în cadrul proiectului „Administrație deschisă pentru cetățenii municipiului Sebeș”.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 390.000 lei, fără TVA.

Digitizare/digitalizarea documentelor din arhiva Municipiului Sebeș contribuie la simplificarea procedurilor administrative la nivel local și reducerea birocrației în relația cu cetățenii, este o măsură de tip back-office, cu caracter general, creată și implementată în concordanță cu documentul ”Planul integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor”.

Activitatea va avea durata de maxim 6 luni și trebuie să asigure următoarele servicii: scanarea documentelor, indexarea/extragerea datelor relevante, organizarea acestora pentru acces automat în baza de date, implementarea unei soluții informatice care să asigure administrarea electronică a documentelor create, primite sau întocmite pentru uz intern în cadrul instituției, așa cum este cerut de Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996, republicată, completată cu instrucțiuni privind activitatea de arhivă la creatorii și deținătorii de documente, aprobate de conducerea Arhivelor Naționale, licența soft și servicii dezvoltare și implementare, customizare și configurare soft conform specificului de activitate, etc.

Servicii de digitizare/digitalizarea profesionale vor presupune îndosariere, legare, numerotare, completare date, inventariere și scanare pentru 6.000 de unități arhivistice. O unitate arhivistică este reprezentată de un dosar de aproximativ 250-300 de file. 6.000 de unități arhivistice reprezintă 300 de metri liniari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea