Recurs respins la Curtea de Apel Alba Iulia: Cei 64 de inculpaţi arestaţi în dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun” rămân în arest

Curtea de Apel Alba Iulia a respins marţi recursurile formulate de cei 64 de inculpaţi din dosarul „Trabucul lui Moş Crăciun” împotriva hotărârii Tribunalului Hunedoara din 13 ianuarie 2012 prin care a fost prelungită cu 30 de zile măsura arestării preventive. Aceştia sunt acuzaţi că au făcut parte din mai multe grupări infracţionale organizate specializate în contrabanda cu ţigări introduse ilegal pe teritoriul României din Serbia, Ucraina şi Republica Moldova. Potrivit purtătorului de cuvânt Cosmin Muntean, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, toţi cei 64 de inculpaţi urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.
Tribunalul Hunedoara a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru cei 62 de inculpaţi reţinuţi în 19 decembrie 2011 în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT Hunedoara şi a poliţiştilor de la BCCOA Alba. La aceeaşi dată pentru alţi 5 inculpaţi au fost emise mandate de arestare preventivă în lipsă pentru 30 de zile începând cu data prinderii lor, 2 dintre aceştia fiind identificaţi şi arestaţi ulterior.
Inculpaţii sunt cetăţeni români ce provin majoritatea din judeţele Hunedoara, Arad, Suceava, Timiş, Mureş, dar şi din Dolj, Maramureş, Caraş Severin şi Sibiu. Printre arestaţi se află şi un cetăţean turc cu domiciliul în Vâlcea. Prejudiciul estimat de anchetatori până la această dată este de aproximativ 2,5 milioane de lei. Acest dosar este cauza cu cei mai mulţi arestaţi preventiv ce s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în ultimii ani. (I.P.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419