Rămâi conectat

Actualitate

Recurs la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul tinerilor arestați pentru trafic de droguri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Cei 6 tineri aflați în arest din luna septembrie, pentru trafic de droguri, află astăzi dacă vor fi eliberați. Curtea de Apel Alba Iulia judeca recursul formulat de procurorii DIICOT după ce Tribunalul Alba, a cercetarea acestora în libertate, cu interdicția de a părăsi țara.

UPDATE: Inculpații rămân în arest

”Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba, a casat încheierea Tribunalului Alba şi a admis propunerea formulată de D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive a celor 6 inculpaţii cercetaţi în stare de arest preventiv în dosarul cunoscut opiniei publice ca ”Dosarul de trafic de droguri din Alba”. Decizia Curţii de Apel Alba Iulia privind pe cei 6 inculpaţi este definitivă, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv”, precizează Cosmin Muntean, reprezentantul instituției.

În acest dosar 8 inculpați au fost reținuți de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de haşiş, instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Dintre aceștia 7 tineri au primit mandate de arestare: Aldea Marius Gabriel, Cotuțiu Ionuț Gabriel, Romoșan Mihai, Tică Robert (în lipsă), Burcin Paul, Ghenescu Emanuel Cornel şi Nichimiș Raul Mihai. În același dosar este cercetată în stare de libertate mama unuia dintre tinerii inculpați – Aldea Bianca Adriana.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş), ce erau destinate comercializării către  consumatori din județul Alba, la preţul de 60 de lei/gram.

La termenul de judecată de marți, 23 octombrie, magistrații de la Tribunalul Alba au dispus punerea în libertate a învinuiților aflați în arest.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea