Rămâi conectat

Actualitate

Recomandările medicilor pentru pacienții vindecați de coronavirus care rămân cu sechele. Se adresează chiar și asimptomaticilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oboseala și dificultățile respiratorii sunt sechele cu care rămân mulți dintre pacienții vindecați de Covid-19. Mai ales cei care au avut o formă medie sau severă a bolii. Simptomele pot să persiste chiar și două luni. Asta arată un studiu al medicilor români, care au evaluat CT-ul pulmonar al pacienților.

„Aceste leziuni constituie un factor mare de risc pentru aceşti pacienţi, mai ales dacă se suprapun şi pe alte afecţiuni preexistente. Cred că în următorii 2-3 ani toată această populaţie care a făcut o formă medie sau severă trebuie monitorizată”, a declarat Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală.

Din acest motiv, medicii recomandă un control pulmonar imediat după vindecare, chiar și pacienților asimptomatici. Asta ca să evite și alte probleme care pot apărea în timp.

„Un pacient cu o capacitate respiratorie redusă datorită unor leziuni va dezvolta alte suferinţe în timp. Există riscul ca anumite suferinţe ulterioare să fie generate de această suferinţă primară nedepistată la timp”, a adăugat medicul Gheorghe Iana.

Modul cel mai sigur prin care o persoană poate vedea dacă i-au fost afectați plămânii este examaminarea CT. Care arată și cât de gravă e situația, astfel încât medicii să găsească tratamentul adecvat.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea