Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Recomandări ale salvamontiștilor din Alba pentru turiștii și pasionații de schi: De ce trebuie să țină cont, în zonele de munte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recomandări ale salvamontiștilor din Alba pentru turiștii și pasionații de schi: De ce trebuie să țină cont, în zonele de munte

Salvamontiștii din Alba au transmis o serie de recomandări pentru turiștii pasionați de schi, pentru excursiile la munte, în contextul codurilor galben și portocaliu, emise de către meteorologi, de vânt puternic, viscol și ninsoare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Având în vedere avertizările ANM pentru perioada imediat următoare, se așteaptă intensificări ale vântului la altitudini mari urmate de ninsori care vor fi mai abundente în unele zone.

În perspectiva vacanței și a sărbătorilor de iarnă se preconizează o creștere a afluxului de turiști în zonele pârtiilor de schi unde stratul de zăpadă va crește în următoarele zile, iar pe această cale dorim să avertizăm turiștii și schiorii să fie bine și corect echipați pentru vremea vitregă care se anunță la altitudini mari și să nu părăsească limitele domeniilor schiabile îndeosebi în condiții de ceață și vizibilitate redusă, când există riscul de rătăcire pe munte.

În unele zone montane ale județului stratul de zăpadă depășește în unele locuri și 30-50 cm, și condițiile meteo se pot schimba foarte repede de la un moment la altul.

Citește și: 22-24 decembrie | COD GALBEN și Cod PORTOCALIU de vânt puternic, viscol și ninsori în Alba și alte județe

Salvatorii montani vor fi prezenți în zona pârtiilor de schi pe toată perioada vacanței și vor asigura măsurile de prim ajutor în punctele de lucru din proximitate.

Vă puteți informa despre traseele turistice din zonă apelând O-SALVAMONT (0725826668), iar pentru accidente în zona montană apelați Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

Vă dorim VACANȚĂ PLĂCUTĂ și SĂRBĂTORI FERICITE!!!”, au transmis salvamontiștii din Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea