Rămâi conectat

Actualitate

Recomandarea lui Raed Arafat pentru a combate pandemia: Purtați măști! Dacă nu găsiți mască medicală, puteți improviza!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafa, a publicat pe pagina sa de socializare un mesaj prin care îndeamnă pe toată lumea să-și acopere gura și nasul cu orice material care poate împiedica răspândirea virusului COVID-19.

Acesta a menționat că nu este obligatoriu purtarea unei măști medicale, deoarece, în cazul în care acestea nu se găsesc, pot fi improvizate, cu precizarea că acestea trebuie spălate și călcate imediat ce ajungem în casă.

„Când am vorbit la începutul pandemiei despre purtarea măştii de persoanele din stradă, idea generală pe plan mondial a fost că acest lucru nu are rost şi au existat explicaţii pertinente de ce să nu devină purtatul măştii o practică generală, această fiind recomandată numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost şi lipsa majoră a măştilor şi necesitatea în primul rând de a le asigura personalului medical”, a scris Raed Arafat pe contul de Facebook.

Secretarul de stat reamintește că, în ultimele zile, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii, sau a orice altă formă de material de protecţie pentru nas şi gură, oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. Dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID 19 în comunitate.

„Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine că să le poarte când iese din casă. Va dura până ne vom obişnui cu această practică dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi şi cât de haios sau ciudat am arata”, a punctat Arafat.

Șeful DSU spune că în eventualitatea în care nu găsim să cumpărăm măști medicinale, atunci ar fi indicat să imporivizăm cu ce găsim prin casă.

Măsurile luate până acum de autorităţile din România au fost unele cu impact pozitiv. Purtarea măştii sau a oricărui material care poate împiedică particulele care se răspândesc când vorbim, tuşim sau strănutam, să ajungă la alţii sau la noi şi să ducă la răspândirea virusului, ar fi o măsură suplimentară care să vină în sprijinul celor care se lupta cu acest virus şi în sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja şi a proteja pe alţii, susţine secretarul de stat.

„Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală că să va protejaţi şi să protejaţi pe alţii… puteţi improviza! Totodată dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când va întoarceţi acasă, şi să o călcaţi. Nu uitați ca numai împreună putem învinge acest virus!”, a adăugat Arafat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea