Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recidivist din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recidivist din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare pentru înșelăciune • Inculpatul a primit bani pentru o lucrare la o locuință din Blaj pe care nu a mai realizat-o.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Alba Iulia, a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani de închisoare în regim de detenție pentru infracțiunea de înșelăciune. Decizia de condamnare a fost pronunțată la Judecătoria Blaj și a fost contestată de inculpat, dosarul ajungând pe rolul Curții de Apel. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru că a înșelat o persoană din Blaj cu suma de 4.500 de lei, după ce i-a promis realizarea unei lucrări la locuință, a încasat banii și nu s-a mai prezentat pentru a-și îndeplini obligația din contract.

Infracțiunea a avut loc în august 2017. Persoana vătămată a încheiat un contract de prestări servicii cu bărbatul, care s-a prezentat ca fiind reprezentant al unei persoane fizice autorizate pentru realizarea unei instalații de încălzire în pardoseală, ocazie cu care a achitat un avans de 4.500 de lei, urmând ca numitul să demareze lucrările prevăzute în contract, dar acesta nu a mai răspuns la telefon și nici nu a mai fost de găsit la adresa stipulată în contractul încheiat între cele două părți.

Din primele verificări, a reieșit faptul că persoana care a încheiat contractul în calitate de prestator servicii, sub numele de I. C. M., nu există în bazele de date ale poliției române, fapta fiind comisă de către autori necunoscuți folosindu-se de nume și calități mincinoase. La data de 12 septembrie 2017, în baza unor date și informații exploatate operativ, a fost depistată pe raza municipiului Sibiu o persoană de sex masculin, care avea semnalmente similare cu cele ale bărbatului pe numele căruia a fost depusă plângere pentru înșelăciune.

”Deoarece semnalmentele persoanei în cauză corespundeau cu ale autorului necunoscut care a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune pe raza jud. Alba și a jud. Sibiu, lucrătorii de poliție au trecut la legitimarea persoanei în cauză stabilind că se numește Iakab Ladislau”, se precizează în motivarea deciziei de condamnare de la Judecătoria Blaj.

În timpul percheziției corporale și a autoturismului cu care se deplasa au fost identificate mai multe documente care aveau legătură cu lucrarea pe care o contractase la Blaj, pe numele unei persoane false. Acesta a mai fost condamnat recent la 1 an și 6 luni de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul fără permis, fiind încarcerat la Penitenciarul Aiud pentru executarea acestei pedepse.

Instanța din Blaj a decis, în final, condamnarea bărbatului la 3 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, a fost obligat să restituie părții vătămate suma de 4.500 de lei și să plătească cheltuieli judiciare de 1.300 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea