Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RECENSĂMÂNT 2022 în Alba: 316.739 persoane, estimate în județul nostru. AMENZILE date dacă refuzăm să dăm informațiile cerute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RECENSĂMÂNT 2022 în Alba: 316.739 persoane, estimate în județul nostru. AMENZILE date dacă refuzăm să dăm informațiile cerute

În cadrul ultimei ședințe a Colegiului Prefectural al județului Alba, prefectul Nicolae Albu a pus în dezbatere evoluția procesului de recenzare a populației și locuințelor, la nivelul județului nostru.

Domnul Ciprian Alin David, directorul Direcției Regionale de Statistică Alba a precizat faptul că din populația județului Alba, estimată la data de 01.12.2021, la 316.739 persoane, în data de 28.06.2022 sunt înregistrate 146.791 persoane autorecenzate și 60.867 persoane recenzate de către recenzori. Perioada de recenzare se încheie în 17 iulie 2022, mai fiind de recenzat încă 109.081 persoane.

Obiectivul Recensământului este acela de a identifica numărul populației care trăiește pe teritoriul României, informații referitoare la condițiile de locuit, de la nivel național până la nivel de sat și comunități locale. Aceste informații sunt folosite la construirea de politici publice reprezentative, la alocarea fondurilor locale pe baza numărului de locuitori, a caracteristicilor și distribuției lor la nivel național și local.

La nivel european, numărul de locuitori ai României este principalul criteriu de alocare a fondurilor europene; este interesul fiecăruia dintre noi de a ne recenza pentru a putea beneficia de fondurile europene alocate.

Completarea chestionarului de recenzare este obligatorie pentru obținerea unor rezultate precise și relevante pentru fiecare dintre noi, dar și pentru noi ca stat.

Cea de a treia etapă a procesului de recensământ, etapa în care recenzorii se duc pe teren și colectează, prin interviuri față-în-față cu ajutorul tabletei datele pentru completarea chestionarelor, este în plină desfășurare. Dacă nu te-ai auto-recenzat, vei fi vizitat de către recenzorul ce se ocupă de zona ta până pe 17 iulie.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, cu modificările și completările ulterioare, participarea la recensământ și furnizarea de informaţii corecte și complete sunt obligatorii.

De asemenea, potrivit aceluiași act normativ, refuzul de a furniza informaţiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informaţii incorecte constituie contravenţii și se sancţionează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000 lei.

Prefectul Nicolae Albu, face un apel către cetățenii județului Alba de a participa la procesul de recenzare, având în vedere și timpul foarte scurt care a rămas până la finalizarea acestui proces.

”Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim fiecare pentru comunitatea în care trăim, deoarece cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și pentru generațiile următoare”.a precizat prefectul Nicolae Albu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea