Rămâi conectat

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Ce se întâmplă cu pensiile care ar urma să scadă în urma deciziilor de recalculare. Precizările Casei Județene de Pensii Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Ce se întâmplă cu pensiile care ar urma să scadă în urma deciziilor de recalculare. Precizările Casei Județene de Pensii Alba

Casa Județeană de Pensii Alba a anunțat joi, 22 august 2024, că pensionarii care în urma recalculării pensiilor au obținut un cuantum al pensiei mai mare, din septembrie se va plăti acesta, iar pensia acestora ar urma să crească odată cu majorarea valorii punctului de referință.

De asemenea, CJP Alba mai specifică că după recalculare, nici o pensie nu va fi mai mică mai mică de 1.281 lei.

Potrivit casei Județene de Pensii Alba, pensiile stabilite pe baza legislaţiei anterioare devin, la data intrării în vigoare a prezentei legi, pensii în înţelesul prezentei legi şi se recalculează prin înmulţirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referinţă prevăzută.

Numărul total de puncte realizat se obţine prin însumarea punctajelor anuale realizate cu numărul de puncte de stabilitate acordate.

Citește și: PENSII 2024 | Ce se întâmplă dacă ați primit decizia de recalculare pe minus. Anunțul șefului Casei de Pensii

IMPORTANT

În cazul în care, în urma procesului de recalculare conform prevederilor Lg 360/2023, rezultă un cuantum al pensiei mai mare, se va plăti acesta.

În cazul în care, în urma procesului de recalculare conform prevederilor Lg 360/2023, rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se plăteşte pensia în cuantumul stabilit şi aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referinţă.

Citește și: Pensii 2024 | Ce se întâmplă cu pensia socială minimă garantată după recalcularea pensiilor

Începând cu 1 septembrie 2024 toți #pensionarii beneficiari de indemnizație socială vor continua să primească suma minimă garantată de 1.281 de lei, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării.

În cazul în care #pensia recalculată este mai mică de 1.281 de lei, diferența se suportă de la bugetul de stat.

Asta înseamnă că, indiferent de cuantumul rezultat în urma recalculării, nici un pensionar nu va primi mai puțin de 1.281 de lei.

Important de reținut:

Ca și până acum, în cazul indemnizației sociale pentru pensionari drepturile se evidențiază distinct pe talonul de pensie, astfel:

Citește și: Recalculare pensii 2024: Cum se acordă punctele de stabilitate

– cuantumul rezultat în urma recalculării
– ⁠suma de plată care nu poate fi mai mică de 1.281 de lei

Indemnizația socială rămâne 1.281 de lei până la sfârșitul anului 2024.

Dacă pensia recalculată este sub cuantumul minim garantat, diferența pana la indemnizatia sociala de 1281 de lei se va suporta de la bugetul de stat.

Indemnizația socială pentru pensionari crește anual prin legea bugetului de stat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere sociale 2024: Pensionarii care rămân fără cardurile sociale de alimente din septembrie, după majorarea pensiilor. Vor achita și un impozit de 10%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vouchere sociale 2024: Pensionarii care rămân fără cardurile sociale de alimente din septembrie, după majorarea pensiilor. Vor achita și un impozit de 10% Pensionarii din România care au primit bani în plus după recalculare și vor avea pensii mai mari de 2.000 de lei din septembrie 2024, nu vor mai beneficia de cardurile sociale pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea