Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Realizarea rețelei de canalizare în Pănade, comuna Sâncel: Undă verde din partea APM Alba

Proiectul privind realizarea rețelei de canalizare în localitatea Pănade, comuna Sâncel a primir undă verde din partea APM Alba.

Proiectul aduce îmbunătăţiri relevante în starea de sănătate a populaţiei, prin creearea unor condiţii edilitare conforme cu normele de calitate a mediului şi normele de igienă a habitatului.

Avand in vedere faptul ca strazile localitatii au fost modernizate recent, au fost luata in considerare refacerea rigoleleor, podetelor si trotuarelor ce vor fi afectate de construirea retelei de canalizare si a racordurilor individuale, pe o lungime estimata la 1000 ml, rigolele fiind turnate din beton, neputand fi reutilizate. Aceasta este o situatie particulara, pentru refacerile de rigole si podete intocmindu-se un deviz separat de reteaua propriu-zisa.

Toate căminele de vizitare sunt carosabile, construite din elemente prefabricate: tronsoane din beton si rame cu capace carosabile pentru trafic greu de 40 t, clasa D 400. Durata de viata a caminelor si a conductelor este de 50 de ani, daca sint exploatate corect. Durata de dezvoltare care s¬a avut in vedere la proiectarea retelei propuse este de 50 ani.

Prin investiţia propusă se elimină riscurile de îmbolnăvire sau apariţie a unor focare de infecţie nedorite în imobilele de locuit în comun, creind premisele încadrării în normele Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei pentru aprobarea normelor de igienă privind mediul de viaţă al populaţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Investiţia contribuie la eforturile administraţiei de creştere economică a zonei, îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi sănătate a locuitorilor şi reducerea poluării mediului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea