Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Reacția Kaufland România, după ce două persoane din Alba au fost internate la URGENȚE, cu toxiinfecție alimentară: „Compania efectuează periodic analize de risc”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reacția Kaufland România, după ce două persoane din Alba au fost internate la URGENȚE, cu toxiinfecție alimentară: „Compania efectuează periodic analize de risc”

Kaufland România anunță, la solicitarea ziarulunirea.ro, că a dispus măsuri imediate pentru remedierea deficiențelor depistate, la Kaufland Grill Alba Iulia.

„Obligația și responsabilitatea pe care le avem față de siguranța clienților, angajaților și a societății, în general, ne impun întotdeauna standarde înalte de funcționare și verificare privind mediul în care se desfășoară activitatea companiei.

Kaufland România a fost întotdeauna proactivă în acest sens și a dispus măsuri imediate de remediere, atunci când s-au impus.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

De asemenea, compania efectuează periodic analize de risc în contextul activităților comerciale, iar rezultatele analizelor sunt încorporate în dezvoltarea de măsuri specifice de limitare și înlăturare a situațiilor neconforme.”, a fost poziția companiei, după evenimentele relatate de ziarulunirea.ro

DSP Alba a decis amendarea Kaufland Alba Iulia cu suma de 16.000 de lei, precum și suspendarea activității, în urma anchetei desfășurate de aceștia, precum și a rezultatelor analizelor de laborator.

Mai mult, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba a amendat ieri magazinul Kaufland din Alba Iulia cu suma de 10.000 de lei, după nereguli descoperite în zona de rotiserie-gastro.

Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un mesaj în care prezintă experiența extrem de neplăcută prin care a trecut.

Cititorul a relatat faptul că a achiziționat un pui rotisat din cadrul restaurantului de tip fast-food, iar două persoane din cele trei care au mâncat din acesta au ajuns la spital, fiind diagnosticate cu toxiinfecție alimentară.

CITEȘTE ȘI: Kaufland Grill din Alba Iulia, închis după ce două persoane au ajuns la URGENȚE. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Informarea de presă emisă de DSP ALBA

În urma controlului mixt întreprins miercuri la un punct de tip fast-food situat pe raza municipiului Alba Iulia, aparținând unui lanț de supermarket-uri, inspectorii DSP Alba au încheiat vineri, 16 septembrie 2022, un proces-verbal de constatare a condițiilor igienico-sanitare.

Procesul-verbal a fost încheiat în urma obținerii rezultatelor de laborator pentru probele recoltate de la unitatea menționată. Au fost recoltate teste de sanitație atât de pe suprafețe cât și de pe tegumente iar conform buletinului de analiză emis azi, 16 septembrie a.c., de către Laboratorul DSP Alba, au rezultat necorespunzătoare un număr de 9 teste recoltate atât de pe suprafețe, obiecte cât și de pe mâinile angajatei.

CITEȘTE ȘI: AMENDĂ de 10.000 de lei pentru Kaufland Alba Iulia, din partea CJPC Alba, după ce două persoane au ajuns la URGENȚE

Pentru rezultatele neconforme a testelor de sanitație și a nerespectării operațiunilor de curățenie și dezinfecție în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare și nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar, deoarece se consideră un risc pentru sănătatea publică, se suspendă temporar activitatea fast-food-ului (rotiserie) și se sancționează cu amendă contravențională persoană juridică în valoare de 16.000 de lei și sancțiune complementară suspendarea temporară a activiății începând cu data de 16.09.2022. Reluarea activității se va face doar cu acordul DSP – Serviciul de Control în Sănătate Publică Alba după constatarea remedierii deficiențelor.

Revenirea la muncă a personalului care își desfășoară activitatea în acest secgtor (fast-food rotiserie) se va face doar cu avizul medicului de medicina muncii. De asemenea, se impune igienizarea și dezinfecția spațiului în care își desfășoară activitatea unitatea menționată, a echipamentelor, utilajelor și ustensilelor cu repetarea testelor de sanitație recoltate de către personal de specialitate din cadrul DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAMUL AlbaFest® 2024, cel mai așteptat eveniment din Cetatea Alba Carolina: Roată panoramică uriașă, super hituri, spectacol grandios de reconstituire militară antică și multe surprize pentru copii AlbaFest® 2024, cel mai așteptat și aclamat dintre toate evenimentele ce au loc, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina și-a definitivat programul și e gata să-și primească, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea