Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Reabilitarea mai multor străzi și drumuri din comuna Șibot: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reabilitarea mai multor străzi și drumuri din comuna Șibot: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Primăria comunei Mogoș a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul de îmbunătățire a sistemului de alimentare cu apă. Valoarea totală a investiției este de 7.121.556,52 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Lungimea totala a reţelei de drumuri este de 3.199 metri. Drumul local 1 si drumul comunal DC57 T1 au kilometrajul in continuare astfel lungimea cumulata a celor doua tronsoane este de 2419 metri asigurând legătură cu podul peste Mureş aflat in execuţie.

Localitatea Balomiru de Câmp
  • drum local 1 L= 1190 metri
  • DC57 T1 L= 1229 metri
  • DC57 T1 L= 82 metri
Localitatea Sibot
  • Strada Gării L= 698 metri

Suprafaţa carosabila a drumurilor (inclusiv amenajare intersecţii, supralargiri in curb, platfprme de încrucişare) este de 18990 metri pătrați suprafata cu imbracaminte asfaltica si 998 suparafata pietonal cu pavele(inclusiv amenajarea acceselor la proprietăţi).

Drumurile laterale se vor amenaja pe 2O metri si lăţime medie de 3.0 metri prin realizarea aceluiaşi sistem rutier ca si pe partea carosabila.

Situația existentă

Comuna Sibot este situata in partea sud-estica a judeţului Alba, la limita cu judeţul Hunedoara, pe cursul mijlociu al râului Mureş , invecinindu-se la nord cu comuna Ceru-Bacainti, la sud cu Satul Vinerea (Cugir), la est cu comunele Salistea si Blandiana, iar la vest cu satul Aurel Vlaicu (comuna Goeagiu, HD).

S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corecţii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restricţii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.

Pe amplasamentul sau in imediata apropiere a drumului supus modernizării, nu se cunoaşte existenta unor monumente istorice sau situri arheologice.

Suprafeţele care fac obiectul prezentului proiect si urmeaza a fi modernizate nu se incadreaza in zone protejate sau arii de protecţie.

Situaţia proiectată

In funcţie de configuraţia existenta, traseul străzilor a fost sistematizat prin proiectarea elementelor geometrice, astfel incat acestea sa indeplinesca condiţiile impuse de circulaţia rutiera moderna si sa corespunda normelor tehnice in vigoare.

Proiectarea s-a făcut cu respectarea prevederilor STAS 863.

S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corecţii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restricţii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.

Străzile se vor realiza din aliniamente racordate cu curbe circulare si cu clotoide cu raze cuprinse intre 20 metri si 1200 metri.

Lungimea totala a reţelei de drumuri este de 3.199 m. Drumul local 1 si drumul comunal DC57 T1 au kilometrajul in continuare astfel lungimea cumulata a celor doua tronsoane este de 2419 metri asigurând legătură cu podul peste Mureş aflat in execuţie.

Număr de benzi de circulaţie

– 1 banda de circulaţie(strada Gării) respectiv 2 benzi de circularie(drum local 1 si DC57 in localitatea Balomiru de Câmp).

Pe strada Gării din localitatea Sibot s-au prevăzut 4 platforme de incrucisare pentru a permite circulaţia din ambele sensuri.

Trotuarele vor fi delimitate fizic între ele şi faţă de celelalte elemente de infrastructură, prin aliniamente de borduri.

Trotuarele vor fi încadrate de borduri confoim planşelor „Profiluri transversale tip”. Bordurile vor fi aşezate pe o pana de beton C16/20.

Amenajarea spatiilor verzi

Amenajare spaţilor verzi, se va realiza prin completare de pamant vegetal, înierbare si plantare de arbori/arbuşti . Arborii şi arbuştii plantaţi vor avea funcţia de ameliorarea a calităţii peisajului urban, prin umbrirea spaţiilor publice, mai ales a celor destinate deplasărilor nemotorizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea