Rămâi conectat

Ştirea zilei

Reabilitarea drumului județean DJ 107, pe raza comunei Ciugud, Drâmbar: Undă verde din partea APM pentru începerea lucrărilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea drumului județean DJ 107, pe raza comunei Ciugud, Drâmbar: Undă verde din partea APM pentru începerea lucrărilor

APM Alba a dat undă verde pentru reabilitarea drumului județean DJ 107, amplasat în comuna Ciugud, Drâmbar, în cadrul proiectului „Reabilitare și consolidare drum județean DJ 107: Alba Iulia (DN1) Teleac –Hapria –Colibi -Secășel –Straja –Berghin –Blaj –Sâncel -Lunca Târnavei -Șona-Jidvei-Cetatea de Baltă-limita județului Mureș”.

Prin acest proiect se propun lucrări de reabilitare prin mărirea capacității portante. Modernizarea constă în realizarea unei structuri rutiere având o îmbrăcăminte din beton asfaltic, corectarea profilului longitudinal şi transversal, asigurarea şi preluarea apelor pluviale, asigurarea siguranţei circulaţiei.

Având în vedere că tronsonul de drum deservește ṣi zona industrială limitrofă municipiului Alba Iulia ṣi a comunei Ciugud, județul Alba , ce se află în plină dezvoltare s-a adoptat soluția de suplimentare cu o bandă de circulație de la km 2+244 până la km 3+550.

Carosabilul va fi realizat dintr-o structură rutieră elastică (cu îmbrăcăminte bituminoasă) obţinută prin ranforsarea structurilor rutiere existente. Benzile de încadrare vor fi prevăzute cu aceiaşi structură rutieră că şi partea carosabilă.

Ziduri de sprijin:
– în cadrul proiectului se va realiza un zid de protecție împotriva inundațiilor.
– Zidul de protecție se incastreaza pe de oparte în rambleul de la Autostrada ṣi pe cealaltă parte în rambleul podului de peste Râul Mureș.
– Cota coronamentului va fi 222.2m.
– Lungimea zidului va fi de 1919 m.

Trotuare:
– Se va amenaja o alee comună atât pentru bicicliști cât și pentru pietoni cu o lățime de 2,00m.
– Structura: 5cm strat mixtură asfaltică BA8 , 15 cm strat superior de fundație din balast stabilizat, 25 cm strat inferior de fundație din ballast

În cadrul proiectului este, de asemenea, propusă amenajarea a două stații de autobuz.

Scurgerea apelor:
– Scurgerea apelor meteorice se va face prin șanțuri depamant și rigole de acostament. Apele sunt dirijate spre podețe iar de aici sunt evacuate la emisar. În cadrul proiectului se vor realiza 3 podețe noi și un podet dalat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea