Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Reabilitarea a două străzi din Municipiul Alba Iulia: Achiziția publică, lansată de către Primărie

BONTEA Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Reabilitarea a două străzi din Municipiul Alba Iulia: Achiziția publică, lansată de către Primărie

Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat o achiziție publică pentru modrnizarea Străzii Diana și Garoafei, investiție în valoare de 75.404 de lei.

Situația actuală

Aceste străzi sunt de folosinţa locala cu trafic foarte redus, asigurând accesul la locuinţe si la servicii curente.Asigura accesul maşinii de salubritate si a maşinilor de pompieri.

În prezent aceste străzi sunt drumuri de pământ cu un strat superficial de agregate din piatră spartă şi balast în grosime variabilă, aşternut în decursul anilor pentru îmbunătăţirea accesului la locuinţele nou construite.

Pantele longitudinale ale străzilor sunt în general mici cuprinse între 0-10% cu lăţimi variabile între fronturile construite care variază de la 4 m la 8.5 m, iar situaţia juridică a terenului nu este reglementată în întregime.

Aceste străzi nu dispun decât parţial de reţele edilitare – reţea de apa potabilă, canalizare, gaz, telefonie, internet şi alimentarea cu energie electrică.

Apa pluvială nu are unde sa se scurgă deversând în proprietăţi sau în terenurile virane tară construcţii din zona generând disconfort.

Lucrările propuse

Pentru Strada Gaoafei s-au adaugat 165 ml de drum pe lăţime de 4 m in urma măsurătorilor topografice. Aceste măsurători s-au făcut in urma extinderii proprietăţilor pe aceasta strada si construirii de imobile.

In urma măsurătorilor topo, toate utilităţile trebuie extinse pana la ultima proprietate si anume: reţeaua de apa potabila, canalizare menajera, reţeaua de gaz si iluminatul public si anume pe o lungime de 165m.

Reţeaua electrica se va reloca subteran, potrivit unui studiu de coexistenta intocmit cu proiectantul, iar pentru pentru iluminat public stradal se vor folosi stâlpi cu inaltime calculata de proiectant, folosinduse aparate de iluminat integrat printr-un sistem de telegestiune controlat fara fir care permite controlul de la distanta.

Se vor monta hidranti de incendiu conform soluţiei propuse de proiectant.

Pe Strada Diana reţeaua de apa,reţeaua de gaz, alimantare cu energie electrica, iluminat stradal , canalizare menajera, reţeaua de telefonie si internet public este pe aproximativ 700m din lungimea strazii.Reteaua de gaz, alimentare cu energie electrica si reţeaua de apa au fost prelungite pana la ultima ultima propietate de pe strada pentru satisfacerea nevoilor.

Reţeaua electrica se va reloca subteran, potrivit unui studiu de coexistenta intocmit cu proiectantul, iar pentru pentru iluminat public stradal se vor folosi stâlpi cu inaltime calculata de proiectant, folosinduse aparate de iluminat integrat printr-un sistem de telegestiune controlat fara fir care permite controlul de la distanta si se vor folosi corpuri de iluminat ce se găsesc in propietatea primăriei Aalba Iulia pe toata lungimea străzii.

Datorita pantei si lungimii mari pe strada Diana reţeaua de apa nu satisface necesarul de presiune.Pentru acest motiv intreaga reţea de apa trebuie recalculata pentru satisfacerea necesităţilor de debit si presiune pentru toata reţeaua care se dezvolta in funcţie de marirea numărului de propietati, este necesara amplasarea unei statii de pompare cu recipiente hidropneumatice cu rezervoare tampon inchise pentru ridicarea presiunii.

Pe Strada Diana toate utilităţile trebuie extinse pana la ultima proprietate si anume: reţeaua de apa potabila, canalizare menajera, reţeaua de gaz si iluminatul public si anume pe o lungime de aproximativ 300 m.

Se vor monta hidranti de incendiu conform soluţiei propuse de proiectant.

Ramura spre dreapta a Străzii Diana are o lungime de aproximativ 200m cu o lăţime a frontului de 4 m si nu are reţea de apa,gaz,energie electrica, iluminat stradal si canalzare menajera, acestea urmând sa fie extinse pe toata lungimea de 200m.

Pe strada Diana vor fi făcute expropieri pe o suprafață de 1.1215,58 de metri pătrați, iar pe strada Garoafei nu se vor face expropieri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

16-17 mai 2024: Târgul Ofertelor Educaționale, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

16-17 mai 2024: Târgul Ofertelor Educaționale, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia Târgul Ofertelor Educaționale, organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba și CJRAE, își propune familiarizarea elevilor cu posibilitățile de continuare a studiilor în sfera tehnologică, cu accent pe meseriile care le vor asigura continuarea procesului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea