Rămâi conectat

Sport

Răzvan Fetița a revenit la antrenamentele Unirii Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia speră într-o redresare miraculoasă a situației din punct de vedere financiar, iar toată strategia fotbalistică a “lanternei roșii” din Seria a 9-a va fi stabilită în cursul săptămânii viitoare, după ce vor fi elemente viabile.

“Alb-negrii” au la îndemână trei variante: plecarea lui Nicolae Stanciu în China (caz în care vor primi peste 100.000 de euro), implicarea unui sponsor privat (președintele Mihai Dăscălescu susține că va afla un verdict până la începutul lunii viitoare, adică la începutul săptămânii viitoare), dar și preluarea clubului de către primăria municipiului reședință de județ (se așteaptă ca în 10 februarie se fie votată o sumă de bani). La antrenamentele grupării din Cetatea Marii Uniri a revenit, zilele trecute, Răzvan Fetița (31 de ani), fotbalist care în urmă cu puțin timp, sătul de atâtea promisiuni neonorate, și-a solicitat actele, intenționând să se despartă de divizionara terță. Cu toate că s-a aflat în negocieri cu CSU Alba Iulia, în contextul în care lucrurile s-ar îmbunătăți și și-ar primi restanțele de aproape un an, atacantul ar continua la formația din Liga a 3-a (devenind astfel cel mai vârstnic echipier. De plidă, la reunire, cel mai experimentat jucător a fost Radu Scrob, de 23 de ani). În plus, și alți jucători care au părăsit gruparea în vară ar opta pentru o revenire la Unirea Alba Iulia, în cazul în care va exista stabilitate.

Tot de la începutul următoarei săptămâni este prevăzut timp de 10 zile un semi-cantonament centralizat la Alba Iulia, cu două antrenamente zilnice și masa la Stadionul “Cetate”, pentru încărcarea bateriilor din punct de vedere fizic. Până atunci, sâmbătă, cu prilejul unui joc-școală ce se va desfășura pe terenul de la Oarda de Jos, antrenorii Marcel Rusu și Mircea Oprea se vor edifica asupra potențialului celor 6 jucători noi, prezenți la reunire și aflați în probe: Cîrloanță (atacant, 20 de ani, Unirea Ungheni), Caciuc (fundaș dreapta, 17 ani, Viitorul Brațca, Bihor), Ispas (atacant, 22 ani, Performanța Ighiu), Colto (atacant, 26 de ani, Voința Horoatu Crasnei, Sălaj, și Germania, ligile inferioare), Gheorghete (portar, 27 ani, ligile inferioare Germania), Vâjdea (fundaș, 20 ani, Gloria Geoagiu). Uniriștii au reluat pregătirile cu 23 de jucători, dintre care 6 în probe și 7 juniori. Pentru evitarea retrogradării sunt vizate 7-8 transferuri, sunt negocieri în derulare, totul depinzând de rezolvarea problemelor financiare (încheierea perioadei de transferuri este în 14 februarie). Cu 8 puncte în 15 runde, Unirea are la dispoziție 13 jocuri în partea a doua a sezonului și trebuie să depășească pe Sănătatea Cluj (11 puncte) și Avântul Reghin (14 puncte).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-0, în Divizia A1, cu Daria Ocenic titulară în ultimul set

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a 3-a partidă consecutivă disputată în „Alba Blaj” Arena, Volei Alba Blaj a învins Știința Bacău, scor 3-0 (25-17, 25-14, 25-14), într-un meci contând pentru etapa a 9-a a Diviziei A1 la volei feminin.

Venită după decepția din grupele Ligii Campionilor, surpriza neplăcută cu Prometey Dnipro, 2-3 în fața fanilor, echipa din „Mica Romă” a câștigat lejer în 58 de minute în fața formației ce a înregistrat eșecuri pe linie și nu a luat niciun set în actuala stagiune.

În distribuția gazdelor a evoluat din nou talentata Daria Ocenic (care săptămâna trecută a debutat pe prima scenă), voleibalista de 14 ani și 4 luni fiind titulară în al 3-lea set, când a reușit două puncte.

Marți este joc în Franța, cu Volero Le Cannet, în Liga Campionilor, iar etapa viitoare deplasare la Rapid București.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 13 puncte, Raisa Ioan – 6, Jovana Kocić – 7, Iarina Axinte – 3, Anneclaire Ter Brugge – 9, Paula Partnoi – 9, Andra Cojocaru (l), au mai intrat Daria Ocenic – două, Lea Deak, Isidora Kockarević – unul. Antrenor Stevan Ljubičic.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare