Rămâi conectat

Actualitate

Războiul din Ucraina ar putea duce la recesiune în țările vulnerabile. Avertismentul șefului FMI

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Războiul din Ucraina ar putea duce la recesiune în țările vulnerabile. Avertismentul șefului FMI

Kristalina Georgieva a prezis faptul că anul 2022 va fi un an dificil și a refuzat să excludă o recesiune globală în cazul în care condițiile se vor înrăutăți semnificativ.

Şeful Fondului Monetar Internaţional (FMI) a declarat că războiul din Ucraina a întunecat perspectivele economiei mondiale şi ar putea duce la recesiune pentru ţările mai vulnerabile.

Întrebată în cadrul unei sesiuni privind economia mondială la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveţia, dacă FMI prognozează o recesiune globală, Georgieva a răspuns: „Nu în acest moment. Asta nu înseamnă că una este exclusă”.

Directorul general al FMI a declarat că organizaţia sa a retrogradat recent perspectivele de creştere pentru 143 dintre statele sale membre, care reprezintă 80% din producţia mondială.

„De atunci, orizontul s-a întunecat”, a spus ea, subliniind că impactul războiului din Ucraina a fost amplificat de înăsprirea condiţiilor financiare, de creşterea dolarului american şi de încetinirea creşterii economice în China.

FMI preconizează în prezent o creştere globală de 3,6% în acest an, iar Georgieva a spus că este departe de a deveni negativă.

„Ceea ce am putea vedea este o recesiune în unele ţări vulnerabile. Acestea nu şi-au revenit după criza Covid. Sunt foarte dependente de importurile din Rusia, de energie sau de alimente, şi au deja un mediu oarecum mai slab.”

Vicecancelarul german Robert Habeck avertizează asupra riscurilor unei recesiuni mondiale

Robert Habeck, vicecancelar al Germaniei şi ministru al Economiei, a avertizat luni, în discursul rostit la Forumul Economic Davos, că există riscul unei recesiuni mondiale, în contextul multiplelor crize internaţionale. Robert Habeck a amintit că în prezent există cel puţin patru crize de amploare, cea a inflaţiei, criza energetică, resursele alimentare limitate şi criza climatică.

„Nu vom putea rezolva problemele dacă ne concentrăm doar pe una dintre crize. Iar dacă nu rezolvăm niciuna dintre aceste probleme, eu sunt îngrijorat că ne îndreptăm spre o recesiune mondială”, a afirmat Robert Habeck, vicecancelar al Germaniei şi ministru al Economiei şi Protecţiei Climei, în discursul rostit la Forumul Economic de la Davos, potrivit publicaţiei Handelsblatt.

Vicecancelarul german a atras atenţia că o recesiune globală ar genera efecte grave din punctul de vedere al imposibilităţiii contracarării modificărilor climatice, apărând şi riscurile instabilităţii.

Robert Habeck a pledat pentru acţiuni economice comune pe plan internaţional. „Trebuie să menţinem pieţele internaţionale deschise”, a subliniat el, cerând modificarea reglementărilor în sensul intensificării cooperării şi solidarităţii.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea