Ziarul Unirea

„Război” la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

Cinci persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (CCS) au primit preaviz de desfacere a contractului de muncă. Angajaţii, respectiv un lăcătuş, un instalator, un electrician, un paznic şi un referent cu studii medii, toţi membri de sindicat, sunt nemulţumiţi de modalitatea în care acest lucru a fost făcut de către conducerea instituţiei de cultură. „În data de 12. 01.2011, începând cu ora 15:00 a avut loc şedinţa cu angajaţii CCS Alba Iulia prin care s-a adus la cunoştintă faptul că 5 persoane vor fi disponibilizate, acestea urmând a intra în preaviz începând cu ziua următoare. Având în vedere ora târzie la care s-a ţinut şedinţa pentru înştiinţare, angajaţii nu au avut timp de gândire şi de răspuns, urmând ca imediat după încheierea şedinţei să se trimită notificările de înştiinţare asupra preavizului. Notificarea, pe lângă faptul că este greşit redactată (data de intrare în preaviz este greşită – 13.01.2010 etc.), este aceeaşi pentru toate casele de cultură din ţară” se menţionează într-un comunicat de presă transmis de sindicalişti, salariaţii CCS Alba Iulia fac parte din Sindicatul Solidaritatea. După cum ne-a declarat telefonic liderul sindicaliştilor instituţiei de cultură albaiuliene, Ion Muntean, angajaţii nu au fost înştiinţaţi în ceea ce priveşte disponibilizările ce urmau să fie făcute deşi adresele şi condiţiile de disponibilizare erau cunoscute încă din lunile octombrie-noiembrie. „Au fost disponibilizaţi toţi membrii de sindicat, inclusiv liderul de sindicat, astfel rămânând doar cei care fac parte din gaşca directorului. După ce au sosit adresele cu disponibilizările se ştia despre disponibilizarea a 3 persoane, iar la şedinţă s-a anunţat disponibilizarea a 5 persoane, în condiţiile în care înainte de şedinţă o persoană şi-a dat demisia, deci, în total 6 persoane nu mai sunt angajate. Tot personalul muncitor a fost dat afară pe motivul nejustificării posturilor. Acum au rămas în instituţie doar un contabil, un economist, doi referenţi şi secretara, dintre care două persoane se vor pensiona anul acesta, dar din anumite motive s-au găsit căi prin care personalul tânăr să fie dat afară în favoarea celor care îl periază toată ziua pe domnul director Gheorghe Berghian, un vânzător stradal cu experienţă, ajuns ca prin minune director de instituţie de cultură” se precizează în comunicatul de presă. Angajaţii au de gând să îşi rezolve problema apelând la justiţie.
Pe de altă parte, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Gheorghe Berghian, contactat telefonic ne-a precizat că dumnealui a pus în aplicare directivele venite de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. „Disponibilizările au fost făcute în baza legii. Am primit o nouă organigramă pe care trebuie să o respectăm, inclusiv numărul de posturi care urmau să fie reduse. Practic instituţia trebuia reorganizată, iniţiativa nu a fost a mea. Nu au fost daţi afară toţi membrii de sindicat, doi dintre sindicalişti sunt angajaţi ai instituţiei”, a precizat directorul CCS Alba Iulia.
Cum adevărul este întotdeauna undeva la mijloc aşteptăm să vedem care vor fi următorii paşi ai sindicaliştilor nemulţumiţi, dar şi care va fi deznodământul. (L.I.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

adrianno 28 ianuarie 2011 at 10:40

Muncitor lacatus la casa de cultura?Asta chiar ca era buna!

Comentariile sunt oprite