Rămâi conectat

Curier Județean

„Război” la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia

Publicat

în

Cinci persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (CCS) au primit preaviz de desfacere a contractului de muncă. Angajaţii, respectiv un lăcătuş, un instalator, un electrician, un paznic şi un referent cu studii medii, toţi membri de sindicat, sunt nemulţumiţi de modalitatea în care acest lucru a fost făcut de către conducerea instituţiei de cultură. „În data de 12. 01.2011, începând cu ora 15:00 a avut loc şedinţa cu angajaţii CCS Alba Iulia prin care s-a adus la cunoştintă faptul că 5 persoane vor fi disponibilizate, acestea urmând a intra în preaviz începând cu ziua următoare. Având în vedere ora târzie la care s-a ţinut şedinţa pentru înştiinţare, angajaţii nu au avut timp de gândire şi de răspuns, urmând ca imediat după încheierea şedinţei să se trimită notificările de înştiinţare asupra preavizului. Notificarea, pe lângă faptul că este greşit redactată (data de intrare în preaviz este greşită – 13.01.2010 etc.), este aceeaşi pentru toate casele de cultură din ţară” se menţionează într-un comunicat de presă transmis de sindicalişti, salariaţii CCS Alba Iulia fac parte din Sindicatul Solidaritatea. După cum ne-a declarat telefonic liderul sindicaliştilor instituţiei de cultură albaiuliene, Ion Muntean, angajaţii nu au fost înştiinţaţi în ceea ce priveşte disponibilizările ce urmau să fie făcute deşi adresele şi condiţiile de disponibilizare erau cunoscute încă din lunile octombrie-noiembrie. „Au fost disponibilizaţi toţi membrii de sindicat, inclusiv liderul de sindicat, astfel rămânând doar cei care fac parte din gaşca directorului. După ce au sosit adresele cu disponibilizările se ştia despre disponibilizarea a 3 persoane, iar la şedinţă s-a anunţat disponibilizarea a 5 persoane, în condiţiile în care înainte de şedinţă o persoană şi-a dat demisia, deci, în total 6 persoane nu mai sunt angajate. Tot personalul muncitor a fost dat afară pe motivul nejustificării posturilor. Acum au rămas în instituţie doar un contabil, un economist, doi referenţi şi secretara, dintre care două persoane se vor pensiona anul acesta, dar din anumite motive s-au găsit căi prin care personalul tânăr să fie dat afară în favoarea celor care îl periază toată ziua pe domnul director Gheorghe Berghian, un vânzător stradal cu experienţă, ajuns ca prin minune director de instituţie de cultură” se precizează în comunicatul de presă. Angajaţii au de gând să îşi rezolve problema apelând la justiţie.
Pe de altă parte, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Gheorghe Berghian, contactat telefonic ne-a precizat că dumnealui a pus în aplicare directivele venite de la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret. „Disponibilizările au fost făcute în baza legii. Am primit o nouă organigramă pe care trebuie să o respectăm, inclusiv numărul de posturi care urmau să fie reduse. Practic instituţia trebuia reorganizată, iniţiativa nu a fost a mea. Nu au fost daţi afară toţi membrii de sindicat, doi dintre sindicalişti sunt angajaţi ai instituţiei”, a precizat directorul CCS Alba Iulia.
Cum adevărul este întotdeauna undeva la mijloc aşteptăm să vedem care vor fi următorii paşi ai sindicaliştilor nemulţumiţi, dar şi care va fi deznodământul. (L.I.)

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Publicat

în

Bărbat din Horea, beat MANGĂ, prins la volanul unui autoturism, de către polițiștii din Cîmpeni. Avea o alcoolemie de 1.03 mg/l

Un bărbat de 42 de ani, din Horea, a fost depistat de către polițiștii din Cîmpeni, în timp ce se afla la volanul unui autoturism. În urma testării cu aparatul etilostest a rezultat o alcoolemie de 1.03 mg/l.

La data de 27 septembrie, în jurul orei 20.45, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au depistat un bărbat, de 42 de ani, din comuna Horea, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește mai mult

Curier Județean

LISTA ACTUALIZATĂ| Peste 100 de copii din Alba, infectați cu COVID-19 și 88 de clase trecute în online. Școlile de care aparțin

Publicat

în

Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice.

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 113 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate, conform art.6 din ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, în 88 clase din unitățile de învățământ: LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD, COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD,COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „AXENTE SEVER” AIUD,SCOALA GIMNAZIALA „OVIDIU HULEA” AIUD,COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA,COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA, COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATA” ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 11 ALBA IULIA,GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 13 ALBA IULIA, GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „SCUFITA ROSIE” ALBA IULIA,LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA,LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA,LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA, SCOALA GIMNAZIALA „VASILE GOLDIS” ALBA IULIA,SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA,SCOALA GIMNAZIALA „NICODIM GANEA” BISTRA,COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ,LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ,LICEUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC „SFANTUL VASILE CEL MARE” BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „TOMA COCISIU” BLAJ, COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR, LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA ” IOSIF PERVAIN” CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CUGIR, SCOALA GIMNAZIALA DAIA ROMANA, SCOALA GIMNAZIALA DRASOV, SCOALA GIMNAZIALA „ION BREAZU” MIHALT, LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES, COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES, LICEUL GERMAN SEBES, LICEUL TEHNOLOGIC SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” SEBES, SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 SEBES, SCOALA GIMNAZIALA „IOSIF SARBU” SIBOT, SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BARNUTIU” TIUR BLAJ, SCOALA GIMNAZIALA „IULIU MANIU” VINTU DE JOS.

 În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 36 persoane au fost testate pozitiv.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ordinului comun, ME/MS, elevii din clasele cu activitatea suspendată pot reveni la școală în următoarele condiții:

Alin (4). Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.

Alin (5).Testarea elevilor se realizează în a 8- a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.

Data de referință pentru aceste informații este 28 septembrie 2021, ora 12.00.

Citește mai mult

Curier Județean

„Van Damme” de Bistra: A înjurat și amenințat cu bătaia un local întreg de oameni la Lupșa, pe fondul consumului de alcool

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Bistra, este cercetat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

În noaptea de 26 / 27 septembrie 2021, în timp ce se afla la o petrecere organizată într-un local public din comuna Lupșa, fiind sub influența băuturilor alcoolice, ar fi avut discuții contradictorii cu un bărbat, căruia i-ar fi adresat injurii și amenințări și pe care l-ar fi agresat. Ulterior, ar fi înjurat și amenințat și restul persoanelor aflate în local.

Tânărul ar fi fost scos din local de către persoanele prezente, după care ar fi spart geamul bucătăriei localului.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc incidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare