Rămâi conectat

Actualitate

RĂZBOI în Ucraina, ziua 24: Luptele au ajuns în centrul orașului Mariupol. Președintele Zelenski cere noi discuții de pace Moscovei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
RĂZBOI în Ucraina, ziua 24: Luptele au ajuns în centrul orașului Mariupol. Președintele Zelenski cere noi discuții de pace Moscovei

În cea de-a 24-a zi de război în Ucraina sirenele continuă să răsune în orașele bombardate de către armata rusă. Luptele au ajuns în centrul orașului Mariupol, anunță primarul. Totodată, liniile rusești de înaintare spre Kiev au fost blocate, iar președintele Zelenski a lansat un apel Moscovei și cere lui Vladimir Putin să discute despre „pace și securitate”, în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii.

Zelenski cere Moscovei discuții despre pace și securitate

ACTUALIZARE 7.10. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat sâmbătă un apel Moscovei, afirmând că este „timpul” să discutam despre „pace şi securitate”, deoarece în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii, notează AFP.

„Negocieri legate de pacea şi securitatea pentru Ucraina sunt singura şansă a Rusiei de a minimiza daunele cauzate de propriile greşeli”, a declarat Volodimir Zelenski într-un videoclip postat pe Facebook, filmat noaptea pe o stradă părăsită.

„Este timpul să ne întâlnim. E timpul să discutăm. Este timpul să restabilim integritatea teritorială şi justiţia pentru Ucraina”, a pledat şeful statului.

Bill Clinton şi George W. Bush au depus flori pentru Ucraina la Chicago

ACTUALIZARE 7.00. Doi foşti preşedinţi americani, democratul Bill Clinton şi republicanul George W. Bush, şi-au manifestat vineri sprijinul pentru Ucraina, care a fost invadată de Rusia la 24 februarie, vizitând o biserică ucraineană din Chicago.

Cei doi, purtând panglici albastre şi galbene în culorile Ucrainei, au depus buchete de floarea soarelui, emblema acestei ţări, în faţa bisericii catolice Sfinţii Volodimir şi Olha înainte de a se reculege câteva clipe.

Ucraina pierde, cel puțin pentru moment, accesul la Marea Azov

ACTUALIZARE 6.50. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că Ucraina a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov, după ce forțele rusești care au invadat țara și-au întărit ocupația în jurul orașului Mariupol.

„Ocupanții au acces parțial în districtul operațional Donețk, lipsind temporar Ucraina de accesul la Marea Azov”, a declarat ministerul într-o declarație, scrie Sky News.

Ministerul nu a precizat dacă forțele ucrainene au recâștigat accesul la Mare.

Rusia a declarat vineri că forțele sale „strâng lațul” în jurul Mariupolului, unde se estimează că 80% din locuințe au fost avariate și aproximativ 1.000 de persoane ar putea fi încă blocate în adăposturi improvizate, sub teatrul distrus.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea