Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Război” birocratic în CJ Alba după controlul Camerei de Conturi – Ion Dumitrel dat în judecată de 28 de salariați

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O parte dintre salariații CJ Alba, între care 6 șefi de direcții din subordinea instituției, au avut în total, în anul 2011, un venit salarial mai mare cu 9.821 de lei decât cel cuvenit potrivit prevederilor legale – aceasta este una dintre concluziile Camerei de Conturi Alba, după efectuarea acțiunilor de audit la respectiva instituție.

În raportul Camerei de Conturi, publicat recent, se precizează că ”s-au calculat şi acordat drepturi salariale în sumă estimată de 275 mii lei (2,75 miliarde de lei vechi), pentru 28 salariaţi prin includerea în baza de calcul şi a salariului de merit fără respectarea prevederilor legale în acest sens”. În consecință, s-a emis decizie ordonatorului principal de credite pentru stabilirea întinderii prejudiciului şi luarea măsurilor legale de recuperare a acestuia.

Împotriva actului de control, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a formulat acţiune în contencios administrativ, dar în acelaşi timp a dispus şi aplicarea, măsurilor din Decizia directorului Camerei de Conturi a Judeţului Alba iar salariaţii în cauză au formulat la rândul lor acţiuni împotriva dispoziţiilor Preşedintelui Consiliului Judeţean Alba.

Între cei 28 de salariați care se consideră nedreptățiți sunt și 6 șefi de Direcții (Mariana Hurbean – secretarul CJ Alba, Liliana Negruț – Direcția Juridică și Administrație Publică, Marian Aitai – Direcția de Dezvoltare și Bugete, Eugenia Mărginean – Arhitectul șef al Județului Alba, Ioan Bodea – Direcția relații publice și informatică, Dan Popescu – Direcția Tehnică). Aceștia speră ca, după primul termen de judecată, din data de 19 februarie a.c., instanța să dispună suspendarea reținerilor salariale, până la soluționarea acțiunii în contencios administrativ formulată de președintele CJ Alba împotriva actului de control. În caz contrar, vor încasa în fiecare lună, timp de 3 ani, o sumă mai mică cu aproximativ 270 de lei.

Reprezentanții CJ Alba precizează că acțiuni în contencios administrativ asemănătoare, în care au avut câștig de cauză atât salariații instituțiilor cât și președinții consiliilor județene care au contestat deciziile Camerelor de conturi, au avut loc în ultima perioadă în județele Gorj, Sibiu, Cluj și Mureș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea