Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Râul Mureș, între Alba și Hunedoara, va deveni navigabil, iar ambarcațiunile vor putea fi închiriate din opt localități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Râul Mureș, între județele Alba și Hunedoara, va fi navigabil pe circa 60 de kilometri, iar ambarcațiunile ușoare cu și fără motor vor putea fi închiriate din opt localități – Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Sântimbru, Șibot cu Blandiana și două din Hunedoara la Geoagiu și Rapoltu Mare – unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

Valoarea acestui proiect este de 500.000 de euro și va fi finanțat prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar în cele opt localități vor fi amenajate lagune turistice cu pontoane cu ambarcațiuni ușoare de agrement, cu sau fără motor. De asemenea, în zonele respective, vor fi amenajate și malurile râurilor și zone de recreere.

Lucrările vor începe în această primăvară, iar prin acest proiect se dorește valorificarea potențialului râului Mureș din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care închiriază ambarcațiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective (spre exemplu la Alba Iulia – Cetatea Alba Carolina – scopul fiind și promovarea localităților)

De asemenea, dacă se vor pune în funcțiune și bărci cu motor, așa cum se dorește, turiștii vor primi hărți digitale cu GPS, având în vedere că râul Mureș are o albie neregulată, și să știe pe unde trebuie să navigheze.

Râul Mureș are o lungime de 789 de kilometri, izvorăște din Munții Hășmașu Mare și se varsă în Tisa (în Ungaria), la Alba Iulia fiind unul dintre orașele importante pe care le traversează.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea