Râul Mureș, între Alba și Hunedoara, va deveni navigabil, iar ambarcațiunile vor putea fi închiriate din opt localități

Paul Voicu - Primar 2020

Râul Mureș, între județele Alba și Hunedoara, va fi navigabil pe circa 60 de kilometri, iar ambarcațiunile ușoare cu și fără motor vor putea fi închiriate din opt localități – Ciugud, Alba Iulia, Vințu, Sântimbru, Șibot cu Blandiana și două din Hunedoara la Geoagiu și Rapoltu Mare – unde se vor amenaja și lagune turistice cu pontoane de acostare – debarcare.

Valoarea acestui proiect este de 500.000 de euro și va fi finanțat prin Fondul European pentru Piscicultură prin Programul Pescuit și Afaceri Marine, iar în cele opt localități vor fi amenajate lagune turistice cu pontoane cu ambarcațiuni ușoare de agrement, cu sau fără motor. De asemenea, în zonele respective, vor fi amenajate și malurile râurilor și zone de recreere.

ELIT

Lucrările vor începe în această primăvară, iar prin acest proiect se dorește valorificarea potențialului râului Mureș din punct de vedere al turismului de agrement. Cei care închiriază ambarcațiunile se pot opri la oricare dintre pontoane, pentru a vizita zonele respective (spre exemplu la Alba Iulia – Cetatea Alba Carolina – scopul fiind și promovarea localităților)

De asemenea, dacă se vor pune în funcțiune și bărci cu motor, așa cum se dorește, turiștii vor primi hărți digitale cu GPS, având în vedere că râul Mureș are o albie neregulată, și să știe pe unde trebuie să navigheze.

Mihail David - 2020

Râul Mureș are o lungime de 789 de kilometri, izvorăște din Munții Hășmașu Mare și se varsă în Tisa (în Ungaria), la Alba Iulia fiind unul dintre orașele importante pe care le traversează.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Dan 28 septembrie 2018 at 21:05

Suntem un popor bolnav. Acum m-am convins. Mi-au trebuit 28 de ani. Vara apa este pana la glezne și ei îl fac navigabil, amenajează lagune, malurile. Serios?? NU ÎI IA DRACU ODATĂ PE ĂȘTIA CARE DELIREAZA

Pp 28 septembrie 2018 at 21:27

Super tare!

Poate candva se vor putea transporta si diverse marfuri pe slepuri, cum se intampla in Germania de multi ani.

DAN 28 septembrie 2018 at 22:14

In ce poveste traim aici !!!!!

geo 29 septembrie 2018 at 8:57

O sa auzim stiri despre accidente intre bărci de mare viteza si brudinele care trec muresul de-a latu’. Avem probleme serioase

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...