Comasare prin absorbţie a celor două şcoli din Cugir

La aproape o lună de zile de la controversata şedinţă de consiliu local privind hotărârea de comasare a şcolilor Singidava şi Şcoala generală nr. 2 Cugir, reuniune care a  condus la dezbateri dintre cele mai furtunoase în legislativul local, marţi a fost organizată o nouă şedinţă în care aleşii locali au luat o nouă hotărâre. Prin majoritate de voturi consilierii au votat modificarea hotărârii anterioare şi au propus aprobarea unui nou proiect de hotărâre şi anume, “Comasarea prin absorbţie a Şcolii generale nr. 2, de către şcoala “Singidava” şi totodată s-a revenit asupra sediului  noii unităţi şcolare, care va rămâne  la Şcoala  ”Singidava”.

Situaţia a fost dezamorsată urmare a mai multor discuţii şi întâlniri între membrii consiliilor de administraţie de la cele două şcoli, dar şi datorită eforturilor întreprinse de primarul Adrian Teban şi nu în ultimul rând de consilierii Horia Rotche şi Mircea Târlea.  ”Am făcut toate demersurile spre binele celor două instituţii dar şi a oamenilor, fie cadre didactice sau părinţi care au dorit înţelegere spre binele tuturor”, a precizat consilierul Horea Rotche.

ELIT

La dezbatere au participat şi conducerile celor două şcoli, care s-au arătat mulţumite de noul demers al consiliului local spre binele şi conlucrarea tuturor cadrelor sub o conducere unitară.(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Comentarii

Diana 14 februarie 2012 at 21:00

Adica??? Mai pe intelesul tuturor ce inseamna „comasare prin absortie”??? Raman aceeasi profesori la fiecare scoala??? Nu-si pierde nimeni locul de munca??? Nu-i aduc pe copiii de la o scoala la alta?
Sper sa lamureasca cineva si un om simplu…

alex 14 februarie 2012 at 21:26

Inseamna ca scoala 4 este in castig. Mai exact sediul principal va ramane acolo, copii vor fi adusi de la gen.2 si se vor completa clasele unde sunt insuficienti elevi. Deci parintii care au copii la generala 4 nu trebuie sa-si faca probleme, singurii afectati ar fi fost profesorii, care dupa fuziune ar fi putut ramane fara catedre (asta in cazul unora, nu al tuturor). Aceasta fuziune este necesara datorita faptului ca numarul elevilor a scazut in ultimii ani, iar ministerul finanteaza scolile in functie de numarul de elevi, astfel o astfel de miscare este inspre binele comunitatii, lucru pe care oamenii trebuie sa il inteleaga. De asemenea, un aspect important este evitarea segregarii, situatie prezenta la gen.2 unde exista o proportie mult prea mare de copii rromi. In secolul XXI, o tara membra a uniunii europene nu-si poate permite sa aiba situatii in care elevii sa fie tratati in functie de culoarea pielii, este foarte important ca oamenii sa inteleaga asta si sa constientizeze ca astfel, cetatenii rromi se vor integra si ei in comunitate, singura problema este ca acest lucru necesita timp si rabdare, dar rezultatele se vor vedea in timp.

vio 15 februarie 2012 at 6:22

Inteleg astfel ca, solicitarea facuta inspectorului general, de catre doamna Oana Badea a produs efecte. Mai inteleg ca din moment ce s-a schimbat hotararea de consiliu local aveau dreptate cei care au protestat. Nu in ultimul rand, inteleg ca, unii rezolva problemele si altii se bat cu caramida in piept.

mariana 15 februarie 2012 at 10:48

Ai dreptate, tot mai multi viteji se arata in ultimul timp, nu stiu daca astia se gandesc si la copii, sau uita de ei?

mariana 15 februarie 2012 at 10:50

Ai perfescta dreptate!
Tot mai multi viteji se arata in ultimul timp!
Si caramida este tot mai mare!
Uitati de ce este mai important, COPII NOSTRI!

Lidia 15 februarie 2012 at 8:47

Vio draga, tu intelegi ce vrei, dar nu inseamna ca intelegi bine. Din discutiile purtate la sedintele cu parintii de la scoala, in care ni s-a spus ca primaria decide, precum si in urma sedintelor de consiliu local,a reiesit faptul ca puterea de a lua o decizie cu privire la scoli ii revine administratiei publice. Faptul ca s-a ajuns la o decizie unanim acceptata se datoreaza deschiderii manifestate de primarie, dorintei de a lua cele mai bune decizii pentru invatamantul din Cugir, pentru scolile din oras. Vreau sa-l felicit pe primar ca a gandit ca un om responsabil si nu a pus orgoliile politice inaintea interesului comun. Ne-am saturat sa fim invizibili, sa fim ignorati de politiceni. Ne-am saturat si sa se profite de lipsa noastra de informare pentru a ne manipula asa cum s-a intamplat in cazul unirii celor doua scoli. Din punctul meu de vedere, cel care s-a purtat in modul cel mai onest a fost domnul Teban , desi initial am crezut altceva. El a dovedit ca este interesat de scoli, in timp ce consilierii PDL au profitat de situatie pentru a lua apararea parintilor, in perspectiva campaniei electorale. Din fericire nu toate lumea este proasta. Am citit si eu ceea ce a spus Oana Badea. Aceeasi scarba, atat de familiara, m-a cuprins la gandul ca se face politica in orice domeniu si fara nici o limita.

gigi 15 februarie 2012 at 10:53

Este un gest prin care consiliul local isi recunoaste greseala Lidia!
Si primarul pe care il elogiezi, tot campanie isi face, sau ai orbul gainilor?

vio 15 februarie 2012 at 15:11

Atunci cand vrei sa fii impartial vorbesti despre toti cei care au avut o contributie la un bine colectiv. Daca tragi focul sub oala ta se numeste INTERES. Faptele expuse in articol releva un interes (al celor care sunt nominalizati) post situatie conflictuala. Consiliul local, dominat de vointa primarului a dorit sa impuna o solutie inacceptabila. Au facut pasul inapoi pentru ca, legal, au fost constransi sa o faca.

imaria 15 februarie 2012 at 19:08

eu chiar asteptam reactii de tipul celor dupa sedinta din 31.01. Deci scolii singidava ii convine nespus de mult aceasta comasare. Dar cum incurcate sunt caile domnului va mai dura pana a se afla ceva din adevarul acestei uniri. Am o cunostinta la sc. 2 si stiu cat de mult au suferit, ba chiar au fost speriati si amenintati daca nu vor accepta acest fel de comasare.dumnezeu va face dreptate!

Mara 15 februarie 2012 at 19:15

Da tu imaria erau amenintati cu disparitia din peisaj, de aceea erau speriati si or dres busuiocul.Am si eu o cunostinta pe la primarie.

Bobi 15 februarie 2012 at 19:24

„Cu toate că numeroase voci au susţinut că şcolile trebuie să rămână aşa cum au fost, adică despărţite, consilierii opoziţiei au votat proiectul de hotărâre care prevede comasarea celor două şcoli iar consilierii PDL au votat împotrivă. ”
Deci se vede ca nu scoala portocalie ci cea galbeno-PC-ista a dorit uniunea.

unul 15 februarie 2012 at 21:33

Laudati-l pe primar ca el a incurcat toate lucrurile impreuna cu vicesa.Puteti sa nu-i mai alegeti ca si-au implinit visul! Scoala 3 nu mai are concurenta, sau asa cred ei!!!Succes celor de la Singidava!

:)) 16 februarie 2012 at 1:27

Intr-adevar, Rotche si-a atins telul! El are cea mai babana scoala din Cujir!!! Esti tare nenica!

alin 16 februarie 2012 at 8:52

Da cred si eu ca ar fi bine sa alegem PDL ca ei fac regulile si ei nu le respecta si atunci face toata lumea ce vrea… si o sa traim bine

Ura si la gara

Nico 16 februarie 2012 at 9:38

Voi chiar nu v-ati lamurit ca tyganii nu pot,nu vreau si nu vor fi integrati niciodataaaaaaaaa !!!

Comentariile sunt oprite