Rămâi conectat

Politică Administrație

Răspunsul primit de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba la adresa primarului din Sebeș, Dorin Nistor, cu privire la incidentul tehnologic intervenit pe platforma Kronospan

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răspunsul primit de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba la adresa Primarului Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, cu privire la  incidentul tehnologic intervenit pe platforma  SC Kronospan Sebeș SA, în data de 1 august 2017, la ora 3.30.

În urma incidentului tehnologic înregistrat în data de 1 august 2017, în jurul orei 3.30, pe platforma industrială SC Kronospan Sebeş SA, la secția PAL, pentru siguranța și informarea corectă a cetățenilor Municipiului Sebeș, primarul municipiului Sebeș, Dorin Nistor, a solicitat, printr-o adresă scrisă, Agenției pentru Protecția Mediului Alba, Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba și ISU Alba, o serie de clarificări privind parametrii de funcționare a stației de monitorizare a calității aerului AB 2, începând cu ora 03.30, din data de 01.08.2017, determinările cu datele validate începând cu orele mai sus menționate, precum şi planul de măsuri care se impun a fi luate de către instituțiile menționate împreună cu administrația publică locală, în situaţia dată.

Până astăzi, 2 august 2017, ora 18.00, Primăria Municipiului Sebeş a primit răspuns de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, prin care se comunică faptul că toate analizoarele din cadrul staţiei de monitorizare a calităţii aerului AB2 – Sebeş funcţionează la parametrii normali şi că în urma incidentului tehnologic înregistrat pe platforma industrială a SC Kronospan Sebeş SA nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru poluanţii măsuraţi la staţia AB2 – Sebeş.

În răspunsul APM Alba se precizează că în conformitate cu prevederile Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător nu se impune iniţierea şi elaborarea planului de acţiune pe termen scurt, în conformitate cu prevederile
H.G. nr. 257 din 15 aprilie 2015, privind aprobarea Metodologiei de elaborare a planurilor de calitate a aerului, a planurilor de acţiune pe termen scurt şi a planurilor de menţinere a calităţii aerului.

Vedeți și FOTO -VIDEO: Incendiu puternic la Kronospan Sebeș – Patru buncăre cu rumeguș, distruse de flăcări

În urma întrebărilor formulate de cetățeni, Compartimentul Protecția Mediului, Control Comercial și Managementul Calității, din cadrul Primăriei Municipiului Sebeș, informează că pe site-ul www.calitateaer.ro pot fi accesate informații cu privire la monitorizarea calității aerului în Municipiul Sebeș, stația de monitorizare fiind AB 2 (accesați www.calitateaer.ro / Acasa / click pe hartă / județul Alba / AB2).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea