Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO -VIDEO: Incendiu puternic la Kronospan Sebeș – Patru buncăre cu rumeguș, distruse de flăcări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Patru buncăre cu rumeguș, de pe platforma fabricii Kronoșpan Sebeș, au fost distruse de flăcări noaptea trecută. Localnicii spun că flăcările au izbucnit după ce s-au auzit două explozii, destul de puternice, la un interval de 2-3 minute. Zgomotul a avut ecou până în Valea Frumoasei.

La locul incidentului au intervenit Garda Sebeș și Detașamentul ISU Alba, în cooperare cu SVSU Sebeș. Incendiul a fost localizat, iar pompierii au acționat timp de mai multe ore pentru stingere și îndepărtarea oricărui pericol.

Potrivit martorilor a fost o adevărată desfășurare a forțelor de intervenție, ISU acționând cu nu mai puțin de 17 autospeciale.

Nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 1: În cursul dimineții, prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, s-a deplasat la locul incendiului.

”Azi noapte, în jurul orei 3.00, am fost informat de un incident care s-a petrecut pe platforma unei firme din Sebeș.Este vorba de un incendiu la silozurile de alimentare cu rumeguș aparținănd SC Kronospan Sebes.M-am deplasat la fața locului pentru a mă asigura ca nu este pusă in pericol viața și sănătatea nimănui.La momentul în care am ajuns ,focul era deja stins iar echipajele de la pompieri coordonate de șeful ISU Alba,domnul colonel Cornel Oprișa supravegheau zona.Totodată pe platformă au ajuns si comisari de la Garda de Mediu Alba.Îi felicit cu această ocazie pe colegii de la ISU pentru promptitudine si profesionalismul de care au dat încă o dată dovadă!”, a scris prefectul pe pagina sa de socializare.

UPDATE 2: Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Alba Iulia și Garda de intervenție Sebeș au intervenit în această dimineață, la ora 03:36, pe str. Mihail Kogălniceanu din municipiul Sebeș, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru cicloane de rumeguș și un filtru de praf de lemn, proprietatea unei societăți comerciale cu profil de prelucrare a lemnului. Pompierii militari au intervenit cu patru autospeciale de stins incendii, o autoscară mecanică și o  ambulanță SMURD, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș care a intervenit cu o autospecială, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al societății comerciale a intervenit cu două autospeciale, IJJ Alba – un echipaj și Garda Națională de Mediu Alba. La fața locului s-a deplasat și domnul Dănuț – Emil Hălălai,  Prefectul județului Alba, domnul colonel Cornel Oprișa, inspectorul șef al ISU Alba și Grupa Operativă a ISU Alba pentru coordonarea intervenției.

Cauza probabilă a acestui incendiu este în curs de cercetare.

Revenim cu amănunte.

[nggallery id=4394]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea