Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Rapid – Volei Alba Blaj 3-0, în derby-ul Diviziei A1 | Campioana, locul secund la finele turului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În derby-ul ultimei etape a turului Diviziei A1, Rapid – Volei Alba Blaj 3-0 (25-19, 25-19, 25-20), o confruntare între formații care erau despărțite de un punct.

O partidă care a tras cortina peste acest sezon, între primele două clasate, a avut miză ocuparea fotoliului de lider la finele primei părți a campionatului.

O întâlnire dominată clar de gazde, care au condus în permanență (exceptând debutul setului secund, însă de la 11-11, Rapid a realizat 9 puncte consecutive). Luptă strânsă în fruntea ierarhiei, după 11 etape, cu Rapid – 27 de puncte, Volei Alba Blaj – 25 de puncte și CSM Târgoviște – 24 de puncte. Campioana României venea după 3 jocuri adjudecate, întâlniri importante în 3 competiții diferite, cu Volero Le Cannet, CSM Lugoj și CSM Voluntari, toate în minimum de seturi, dar a suferit o corecție aspră.

Volei Alba Blaj a pierdut clar derby-ul ultimei runde a turului Diviziei A1 la volei feminin, 0-3 în deplasare cu Rapid București. O înfrângere grea pentru campioana României, a 3-a din cele 11 partide susținute până în prezent, un eșec care înseamnă căderea pe locul secund după prima parte a sezonului regular. Meciul din sala “Giulești” a fost unul fără istoric, încheindu-se în doar 80 de minute de joc, după o partidă controlată de gazde. Echipa din “Mica Romă” a retrăit practic evoluția modestă din confruntarea cu Dinamo, tot în capitală, acum o lună, pierdută tot în minimum de seturi. Cele mai bune jucătoare de la Rapid, care s-a impus fără drept de apel, au fost Nasia Dimitrova (11 puncte), Eli Uattara, Nika Markovic, Ioana Baciu şi Daiana Roman – toate cu câte 10 puncte (ultimele două, foste echipere ale Blajului), iar Bogumila Biarda a realizat cele mai multe puncte ale întâlnirii (17). Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 9 puncte, Jovana Kocić – 4, Raisa Ioan – două, Bogumila Biarda – 17, Iarina Axinte – 3, Drussyla Costa, Britt Rampelberg (l); au mai Andra Cojocaru, Lea Deak, Nneka Onyejekwe – 6, Isidora Kockarević – 4, Paula Partnoi (Anneclaire Ter Brugge, Daria Ocenic). Antrenor Stevan Ljubičic. “Cea mai bună echipă din voleiul românesc în anul 2023”, distincție acordată de FRV în cursul săptămânii anterioare, a fost de nerecunoscut în această confruntare, confirmând practic inconstanța din acest sezon în care a alternat rezultatele excelente cu decepțiile.

Vacanța va fi extrem de scurtă pentru deținătoarea titlului, care în 11 ianuarie, în “Alba Blaj” Arena va avea ultimul meci pe teren propriu în grupele Ligii Campionilor, cu LKS Lodz, confruntare decisivă pentru calificarea în etapa superioară a competiției europene. În întrecerea internă vor fi două deplasări consecutive, CSM București (13 ianuarie) și CSO Voluntari (20 ianuarie)

Foto: Rapid Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea