Rafturi distincte pentru produsele alimentare din Republica Moldova, alături de cele românești

Conform unei inițiative parlamentare depuse la Senat, comercianții ar putea fi obligați să expună produsele din Republica Moldova alături de cele românești, separat, pe rafturi distincte, altfel ar putea fi sancționați.

Proiectul de modificare a Legii nr. 321/2009 este argumentat de inițiatori prin faptul că în anul centenar, “am putea crea acest proiect de țară”, în condițiile în care economia României este de patru ori mai puternică decât cea a Moldovei, țară în care opt din zece locuitori sunt de etnie română.

Propunerea amendează Legea privind comercializarea produselor alimentare și propune definirea produsele alimentare moldovenești alături de cele românești. Astfel, se instituie obligația comerciantului de a acorda spații distincte de expunere și vânzare a produselor alimentare moldovenești, sub sancțiune contravențională, similar cu obligația privind produsele românești.

Propunerea legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, dar ca să modifice legea trebuie adoptată de plenul Camerei Deputaților, după dezbaterile din comisiile de specialitate ale acestei camere.

Sursa: legestart.ro

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...