Rămâi conectat

Actualitate

Rafturi distincte pentru produsele alimentare din Republica Moldova, alături de cele românești

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Conform unei inițiative parlamentare depuse la Senat, comercianții ar putea fi obligați să expună produsele din Republica Moldova alături de cele românești, separat, pe rafturi distincte, altfel ar putea fi sancționați.

Proiectul de modificare a Legii nr. 321/2009 este argumentat de inițiatori prin faptul că în anul centenar, “am putea crea acest proiect de țară”, în condițiile în care economia României este de patru ori mai puternică decât cea a Moldovei, țară în care opt din zece locuitori sunt de etnie română.

Propunerea amendează Legea privind comercializarea produselor alimentare și propune definirea produsele alimentare moldovenești alături de cele românești. Astfel, se instituie obligația comerciantului de a acorda spații distincte de expunere și vânzare a produselor alimentare moldovenești, sub sancțiune contravențională, similar cu obligația privind produsele românești.

Propunerea legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, dar ca să modifice legea trebuie adoptată de plenul Camerei Deputaților, după dezbaterile din comisiile de specialitate ale acestei camere.

Sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930

Unirea Ziarul

Publicat

în

Abilitatea unică pe care o au oamenii cu o anumită grupă de sânge. Studiile confirmă o teorie din anii 1930 Descoperirea recentă despre grupele de sânge a adus la lumină un aspect fascinant al personalității umane. Aceste grupe nu numai că oferă informații despre compatibilitatea medicală, ci și despre abilitățile și comportamentele individuale. Un studiu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea