Raed Arafat, șeful DSU: „Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Raed Arafat, a declarat că în contextul bilanțurilor care arată o creștere mare a numărului de cazuri, ar putea fi posibilă amânarea următoarelor măsuri de relaxare.

„Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare. Este posibil, nu este deloc exclus”, a declarat Arafat.

ELIT

El a explicat că există îngrijorare privind evoluția numărului de infectări, în condițiile în care din etapa a doua de relaxare oamenii nu au mai respectă regulile ca în faza întâi.

„Suntem îngrijorați, la început oamenii au respectat regulile, în faza 1.

În faza 2 au început să audă diverse. S-a întărit curentul opiniilor împotrivă, că tot ce s-a făcut e un fiasco. Am auzit un medic care spunea că e o biată gripă, care nu e o problemă.

Sunt țări care au pierdut sute de cadre medicale, și noi auzim pe cineva care spune: e o biată gripă. Care e mesajul care se transmite? Că eu, ca medic nu cred in ce fac ceilalți medici, atunci omul ia masca de pe față, nu mai respectă regula de distanțare.

Cred că nu numai eu, poate și mai mulți colegi în cadrul grupului care include medici, personal tehnic, poate o să recomandăm amânarea momentului pentru noi măsuri de relaxare, analizând fiecare măsură care ar fi impactul ei.

Ni se cere creșterea numărului de persoane la întâlniri, să deschidem sălile de spectacole. Întrebarea e care va fi mecanismul dacă și așa cum e acum pare să fie o problemă?

E de înțeles dorința cetățenilor de a-și relua viața normală.

Noi am explicat clar – ne putem întoarce la normalitatea de dinaintea virusului când o să avem vaccin, tratament sau când virusul infectează un procent mai mare pe mapamond.

Am zis că măsurile de relaxare, ca să funcționeze trebuie să aibă măsuri compensatorii – masca, distanțare.

Dacă nu respectăm măsurile compensatorii, măsurile de relaxare duc la creștere necontrolabilă”, a explicat Raed Arafat.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Unu 21 iunie 2020 at 15:46

Acest cioclu apocaliptic ne vrea speriați pentru motive care nu au nimic de-a face cu sănătatea publicului: afaceriștii acoliți ai PNL, mai au măști de vândut și tunuri de dat cu banul public, fapte posibile numai sub acoperirea stării de alertă.
Să iei gripa sezonieră și să o re-numești „covid” în scopuri criminale, este ceva ce trebuie să te aterizeze în pușcărie, nu în înalte poziții publice.

Comentariile sunt oprite