Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară. Ludovic Orban: ,,Dacă va fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară. Ludovic Orban: ,,Dacă va fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, 12 noiembrie, că secretarul de stat în MAI Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară şi urmează să ia o decizie în privinţa carantinării.

„Avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punct de vedere al sănătăţii publice, care este pus la punct de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă DSP propune carantinarea, procedura este să fie avizată propunerea de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în 2 judeţe – Alba şi Sibiu – pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a spus Orban, întrebat în legătură cu faptul că DSP Sibiu a propus carantinarea oraşului.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

El a apreciat că, din evoluţia cazurilor, se poate presupune decizia de carantinare la Sibiu.

„Din ce vedem evoluţia, pe baza evaluărilor, poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum este o tendinţă, din cât am văzut, de atenuare a curbei de creştere a numărul de cazuri.

La Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu întruneşte condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a adăugat Orban.

Sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419