Rămâi conectat

Actualitate

Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară. Ludovic Orban: ,,Dacă va fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară. Ludovic Orban: ,,Dacă va fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, 12 noiembrie, că secretarul de stat în MAI Raed Arafat se va deplasa în judeţele Sibiu şi Alba pentru a evalua situaţia sanitară şi urmează să ia o decizie în privinţa carantinării.

„Avem o procedură, există un sistem de evaluare a situaţiei din punct de vedere al sănătăţii publice, care este pus la punct de Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Se face evaluarea prin mai mulţi parametri, dacă DSP propune carantinarea, procedura este să fie avizată propunerea de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, iar decizia finală o ia comandantul acţiunii, respectiv secretarul de stat Raed Arafat.

Am discutat acest subiect. Din câte ştiu, domnul Arafat planifică o deplasare în 2 judeţe – Alba şi Sibiu – pentru a face o evaluare şi o discuţie cu specialiştii la faţa locului, urmând să ia o decizie”, a spus Orban, întrebat în legătură cu faptul că DSP Sibiu a propus carantinarea oraşului.

El a apreciat că, din evoluţia cazurilor, se poate presupune decizia de carantinare la Sibiu.

„Din ce vedem evoluţia, pe baza evaluărilor, poate presupune decizia de carantinare pe Sibiu, există pe Alba Iulia. Au mai fost discuţii la Timişoara, dar la Timişoara a existat un set de măsuri suplimentare de protecţie sanitară şi vedem în viitorul apropiat dacă reuşesc să oprească, oricum este o tendinţă, din cât am văzut, de atenuare a curbei de creştere a numărul de cazuri.

La Cluj mai era, dar şi Clujul în ultima vreme a luat măsuri foarte hotărâte şi, deocamdată, nu întruneşte condiţiile de carantinare. Dacă vom ajunge în situaţia de a fi necesară carantinarea, nu vom ezita să luăm decizii în acest sens”, a adăugat Orban.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea