Raed Arafat, despre un posibil colaps al sistemului sanitar: ,,Medicii vor trebui să aleagă ce pacienți beneficiază de terapie intensivă”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Raed Arafat, despre un posibil colaps al sistemului sanitar: ,,Medicii vor trebui să aleagă ce pacienți beneficiază de terapie intensivă”

Medicul Raed Arafat sustine există un posibil scenariu ca România să ajungă în situația în care au fost Italia si alte țări, unde medicii au fost nevoiți să aleagă ce pacienți beneficiază de terapie intensivă și care nu, din cauza supraaglomerării unităților sanitare. „Eu sper să nu ajungem acolo”, spune Arafat, care subliniază importanța purtării măștii de protecție de către toata lumea, nu doar de catre unii.

„În momentul în care secțiile de terapie intensivă devin total aglomerate, mai ales daca se agravează unii și nu ai loc pentru ei imediat, este posibil să ajungi să alegi între pacienți, așa cum au pățit colegii noștri din Italia și din alte țări.

ELIT

Din pacate, acolo unde impactul a fost major, medicii au ajuns să facă acest triaj. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat, se poate intâmpla, eu sper să nu ajungem acolo”, a afirmat Raed Arafat, marți seara, într-o emisiune la B1 Tv.

Acesta a amintit că în urmă cu două luni a mai făcut referire la acest aspect, iar afirmația sa a avut „un impact destul de dur”.

El a spus că se poate astepta, în perioada următoare, la o intensificare a activităților celor care promovează nerespectarea regulilor de protectie împotriva răspandirii COVID-19 întrucât, în opinia sa, „fake news-urile continuă”.

Raed Arafat a subliniat încă o dată importanța purtării măștii de protecție de către toată lumea, arătând că aceasta poate limita nu doar raspândirea noului coronavirus, ci și pe cea a virusului care provoacă gripa sezonieră.

„Trebuie să încercăm cu toții, pentru că aici nu poate numai unu, sau doi sau trei să poarte masca si ceilalți, în jurul lor, nu. Trebuie nu numai majoritatea, trebuie cu toții să facem acest lucru dacă vrem, într-adevăr, să limităm și SARS-COV-2, dar și virusul gripal sezonier care poate să fie mult redus, impactul lui, dacă se poartă masca”, a mai spus Arafat.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419