Raed Arafat, anunț ÎNGRIJORĂTOR: „S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În cursul serii de marți, 6 octombrie, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că dacă va continua să crească numărul de infectări, autoritățile vor fi nevoite să ia noi măsuri de restricție, similare cu cele din starea de urgență.

Raed Arafat spune că România se apropie de ”un prag foarte periculos” și consideră că numărul de noi infectări a crescut din mai multe motive, printre care campania electorală și alegerile locale.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

”A fost deschiderea școlilor, campania, alegerile, deschiderea anului universitar. Noi ne-am așteptat la o creștere, dar ea trebuie controlată. Nu o putem controla decât aplicând anumite reguli și restricții pentru o perioadă definită de timp.

Nu luăm în calcul închiderea mall-urilor. Nu am stat să vedem de la ce cifră introducem lockdown în București. S-ar putea să fim rugați să luăm măsuri mai dure, măsuri care s-au luat în starea de urgență, de la limitarea ieșirilor la altele. Nimeni nu poate să promită că nu o să luăm alte măsuri, dacă lucrurile se agravează.

Ne apropiem de un prag foarte periculos, care ne va obliga să luăm anumite măsuri.

Dacă se vor organiza alegerile, nu trebuie să se întâmple ce s-a întâmplat acum, după vot, cu petreceri cu sute de oameni, 4-500, care nu purtau mască.”, a declarat Raed Arafat, în emisiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419