Raed Arafat: „Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri.”

Raed Arafat a declarat într-un interviu că zilele acestea sunt decisive pentru evoluția epidemiei de coronavirus în România. Acesta și-a susținut afirmația pe baza unor calcule matematice care arată că măsurile de relaxare se suprapun în această perioadă pe un trend ascendent al cazurilor de COVID-19.

Trendul general este de creștere a cazurilor noi de cotronavirus, a declarat Raed Arafat pentru Digi24, pe baza datelor oficiale. El a mai arătat că a crescut și procentul cazurilor confirmate din totalul de teste efectuate: dacă înainte procentajul era 2% cazuri confirmate din totalul testelor efectuate, acum s-a ajuns la 3% și au fost zile în care procentajul a urcat chiar până la 5%.

ELIT

„Acum sunt zile cruciale, pentru că vedem o creștere a numărului de cazuri. Weekendurile au devenit cu mai mare risc, oamenii se duc la cluburi, la terase. Am văzut poze, se vede clar că sunt mai mulți oameni care nu sunt din aceeași familie așezați la o singură masă. Îmi pare rău, dar vor fi controale în această perioadă”, a afirmat Raed Arafat.

El a avertizat că pericolul este cu atât mai mare în weekend, când lumea este liberă și are tendința să iasă la aer, la terase, să socializeze, iar riscul transmiterii virusului este mai mare.

Mihail David - 2020

Aceeași tendință de creștere se observă și în privința deceselor înregistrate, a mai arătat Raed Arafat, spunând că înainte eram într-o situalție mai bună.

Secretarul de stat a prezentat comparat perioada în care se înregistrau sub 200 de cazuri noi pe zi cu ultimele zile, în care se raportează peste 300 de cazuri zilnic.

„Dacă rămânem la 150-200 de cazuri noi pe zi suntem într-o zonă sigură”, a spus Raed Arafat, completând că este mai îngrijorat decât acum o lună.

El a amintit că în prima fază a relaxării oamenii au respectat noile măsuri impuse, ceea ce nu s-a mai întâmplat în faza a doua a relaxării.

Pe lângă aceasta, Arafat i-a criticat pe medicii care transmit mesaje că virusul nu este atât de periculos, arâtând că astfel de afirmații publice subminează eforturile autorităților.

Până pe 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.484 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost 320 de cazuri noi. Este a treia zi în care numărul de cazuri depășește 300.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...