Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Vieru: „Suntem pregătiţi pentru alegerile locale…!” PNŢCD Alba Iulia a revenit pe scena politică şi este cea mai puternică organizaţie din România, după cea de la Timişoara

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interviu cu medicul Radu VIERU, candidatul PNŢCD la Primăria Alba Iulia 

– Domnule Vieru, acum doi ani PNŢCD Alba Iulia era o organizaţie aproape inexistentă în plan politic, iar acum vă pregătiţi de alegeri, cu o echipă extrem de puternică. Mulţi spun că aţi reuşit imposibilul…
– Da, în plan local am reuşit imposibilul şi este una dintre marile mele satisfacţii. Din păcate, PNŢCD a fost ani la rând măcinat de lupte interne şi asta nu a ferit nici organizaţia din Alba Iulia de frământări. Acum doi ani, câţiva oameni, printre care m-am aflat şi eu, am înţeles că salvarea PNŢCD în plan local poate veni doar prin ceea ce facem aici şi prin ceea ce reprezentăm fiecare dintre noi. Nu a fost deloc uşor, mai ales că a trebuit să repornim totul de la zero, dar sunt convins că suntem pe drumul cel bun. În momentul de faţă reprezentăm cea mai puternică organizaţie PNŢCD din ţară, după cea de la Timişoara.
– Credeţi cu adevărat că în Alba Iulia mai există un electorat puternic pro-PNŢCD ?
– Cu siguranţă. Gândiţi-vă doar că în anii ’90 PNŢCD reprezenta o opţiune serioasă pentru mii de albaiulieni din toate categoriile sociale. Din cauză că partidul a trecut prin foarte multe frământări, electoratul a fost sensibil şi a făcut un pas înapoi. Văd însă că în ultimii doi ani, de când am început reorganizarea filialei municipale, foarte multă lume începe să revină înspre PNŢCD. Oamenii văd că lucrurile se mişcă şi au încredere în echipa noastră. Pe de altă parte, atunci când eşti un ţărănist adevărat nu cred că îţi schimbi convingerile peste noapte. Eu le spun adevăraţilor PNŢCD-işti care încă stau pe ”margine”, că nu am lăsat partidul să dispară şi că îi aşteptăm alături de noi. Cei care au trădat PNŢCD-ul ne-au scutit singuri de dezonoarea de a-i mai avea colegi.
– Vorbind sincer, nici organizaţia PNŢCD Alba Iulia nu a fost ferită de trădători…
– Vă spun direct că astfel de oameni au existat şi vă asigur că nu dau doi bani pe caracterul lor. Ştiu multe cazuri particulare în care se băteau în piept cât de mult ţin ei la PNŢCD, iar imediat cum s-au trezit în opoziţie sau în faţa unor probleme, au trecut în altă tabără. Ăştia nu sunt politicieni adevăraţi, după părerea mea. Pe mulţi îi puteţi vedea şi acum în funcţii înalte, dar e un subiect care nu mă interesează. E bine că şi-au arătat adevărata faţă şi că ne-au scutit de efortul de a-i mai avea drept colegi.
– Am auzit voci care vă spuneau că sunteţi prea educat pentru felul în care se face astăzi politică la Alba Iulia.
– Acest mod de abordare arată tocmai modul în care a ajuns să fie percepută politica. Dacă un om educat trebuie să stea deoparte, înseamnă că nu mai e nimic de făcut nici cu Alba Iulia, nici cu România. Eu nu sunt politician de profesie şi cred că ăsta e un avantaj. Politica mea înseamnă verticalitate, cinste şi onoare. Eu fac parte din PNŢCD de la 18 ani şi nu mi-am pus niciodată problema să devin un ”traseist” şi să trec la alt partid. Las orice fel de modestie la o parte şi vă spun că mi-am păstrat verticalitatea şi că îmi pot ţine fruntea sus. Sunt scârbit să văd că a face politică înseamnă să jigneşti, să îţi trădezi principiile, să alergi după funcţii şi foloase, ori să zâmbeşti frumos pentru a lua voturi.
– Mai este puţin până la alegerile locale. Consideraţi că PNŢCD este o alternativă pentru albaiulieni ?
– Cu siguranţă, da! Am reuşit în doi ani de zile să salvăm PNŢCD Alba Iulia de la dispariţie. Am readunat la un loc oamenii curaţi care cred în creştin democraţie şi în principii puternice. Am fost primul politician care mi-am anunţat oficial candidatura la Primăria Alba Iulia şi în curând vom anunţa şi lista cu cei care vor candida pentru Consiliul Local. Această listă va fi stabilită în urma unui vot democratic şi nu în funcţie de cât de mulţi sau de puţini bani are cineva pentru a-şi susţine propria campanie, ori de a fi folosit în interesul unuia sau altuia. Eu cred că adevărul, transparenţa, bunul simţ şi proiectele viabile sunt lucrurile cu care politicienii trebuie să vină în faţa oamenilor. Şi asta încercăm noi să facem. Ne dorim un alt fel de a face politică, un mod mai performant de a face administraţie şi o apropiere sinceră faţă de albaiulieni. Suntem convinşi că la Alba Iulia e loc de mai bine şi că se pot face mult mai multe lucruri. Programul echipei PNŢCD, veţi vedea în viitorul apropiat, este unul bine punctat, bine structurat şi care are ca scop bunăstare pentru fiecare dintre noi.
– Vă mulţumesc, succes!
Gabriel COBUSNEANU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea