Radu Vieru stabileşte „coordonatele degradării” municipiului Alba Iulia

    Hotărât să candideze la fotoliul de primar al municipiului Alba Iulia, tânărul nostru lider Radu Vieru se raliază la opinia critică a multor cetăţeni care îşi doresc să trăiască într-un oraş modern, civilizat, demn de gloria lui istorică: „Toţi vrem o Alba Iulie frumoasă şi dezvoltată. Să fim mândri că suntem albaiulieni. Să ne facă plăcere să ne plimbăm prin oraş, să putem arăta oraşul altora cu mândrie. După 1990, Alba Iulia a încercat să-şi recapete strălucirea pierdută a unei foste capitale a Transilvaniei. Şi toate administraţiile locale de după 1990 au declarat dezideratul renaşterii oraşului ca şi căpătâi al programului lor politic. Din păcate, după 22 de ani, s-a construit prea puţin în acest oraş, în schimb s-a distrus foarte mult. Nu e cazul şi timpul acum să enumerăm toate nenorocirile economice, sociale şi urbanistice care au marcat Alba Iulia în perioada menţionată, însă aş dori să supun atenţiei diriguitorilor oraşului, opiniei publice, albaiulienilor în general, două dintre multele coordonate ale degradării oraşului în care trăim.
Poate mulţi dintre albaiulieni au auzit în ultimii ani întrebarea: “Mergem la Cluj la un film, la Multiplex?”. Cu toţii ne aducem aminte de anii copilăriei şi adolescenţei, când împreună cu părinţii şi mai târziu, cu prietenii şi colegii, mergeam la un film la “Dacia” sau “Columna”. Ce a mai rămas din “Dacia” şi “Columna”? Jalnice locuri, ruşinoase. Dragi albaiulieni, practic, acest oraş, care se doreşte în mai puţin de 8 ani, Capitală Culturală Europeană, nu are nici măcar un cinematograf decent. Să nu mai vorbim de un teatru… Mulţi vor spune: “Hai domnule, cine mai merge acum la film? Toţi stau în casă şi vizionează filme pe DVD!”. Corect, poate nu mai există o masă aşa de mare de eventuali spectatori, dar de aici până a te situa la nivelul de comună din punct de vedere al cinematografelor din oraş, e cale lungă. Dezinteresul cras al conducerii urbei noastre în această privinţă este cât se poate de evident. În urmă cu câţiva ani, municipalitatea albaiuliană mai da o lovitură oraşului. Semnează un contract de asociere în participaţiune cu un SRL controlat de câţiva oameni de afaceri foarte influenţi din Alba pentru construcţia unui Mall pe amplasamentul fostului Stadion “Mecanica” din oraş. Nu judecăm acum  prevederile acelui contract şi câştigurile pe care muncipalitatea, de fapt noi toţi, ni se cuvin din asocierea cu pricina. Însă, mai marii oraşului nici măcar nu s-au catadicsit să impună viitorilor proprietari ai Mall-ului încorporarea în centrul comercial al unui cinematograf, aşa cum este firesc în cazul marilor centre comerciale moderne, din oraşele civilizate. Păcat! Mare păcat că acesta este nivelul la care s-au apărat interesele albaiulienilor din acest punct de vedere. Apoi, după cum ştim, se rade de pe faţa pământului, Stadionul Mecanica. Care, într-adevăr nu se afla într-o stare foarte bună, dar până una – alta era o bază sportivă a oraşului. În locul său, se “reabilitează” un teren de antrenament al Stadionului “Cetate”. Într-adevăr, această afacere este un mare câştig pentru albaiulieni, domnilor diriguitoiri ai acestui oraş! La momentul respectiv, conducerea oraşului a considerat că a construi un parteneriat public-privat, un mall pe locaţia fostului Stadion “Mecanica”  a fost o decizie optimă. Ţin să le reamintesc domnilor consilieri şi domnului Mircea Hava, că Alba Iulia este printre puţinele reşedinţe de judeţ din România care nu are în anul 2012 o Sală a Sportului!!! Da, dragi albaiulieni, aceasta este realitatea! Suntem de râsul ţării!!  Ruşinos dar adevărat! Invităm albaiulienii la un exerciţiu de imaginaţie: cum ar fi arătat o Sală Polivalentă modernă în locul fostului Stadion “Mecanica”?
Iată dragi albaiulieni două răni, două pete pe obrazul oraşului! Din postura de candidat al PNŢCD la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, consider unele dintre priorităţile majore ale oraşului, construirea unei Săli Polivalente şi reabilitarea cel puţin a unuia dintre cinematografele albaiuliene. Poate că pentru diriguitorii PDL-işti ai oraşului aceste două deziderate nu sunt printre priorităţi, însă pentru albaiulieni sunt! Sau mai aşteptăm să termine atotputernica şi atotştiutoarea firmă de construcţii Grup Corint –  Cetatea –  ca să poată să se apuce tot ei de cinematograf şi de Sala Polivalentă? Nu de alta, dar să ştim şi noi la ce să ne aşteptăm…

Biroul de Presă al PNŢCD
Alba Iulia

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 22:31

Alba-Iulia, a mai avut un Primar Taranist, pe Timis, care s-a dus in Canada, sa aduca case de PFL, LA 40.000$. De gargara sunteti buni toti, dar de fapte, mai discutam, ca nu de pomana sunteti in „Groapa de gunoi” a istoriei. Nu va mai crede nici Dracu!

Mircea TRIFU 31 ianuarie 2012 at 22:38

Ei ,uite ca-mi place AURELIAN.Foloseste exact expresia consacrata a liderilor orasului FAPTE.DE altfel este si a celor din mediul infractional care au acest criteriu ”CE FAPTE AI??”’DE aici si legatura intre ei ..Ambele categorii au construit cariere pe baza FAPTELOR!!INFRACTIONALE!!,evident..

krougar 1 februarie 2012 at 13:12

Mircea, nu te obosi sa vii cu argumente logice pentru Aiurelian. El e un pedelist agresiv, probabil cu functisoara in partid, dotat doar cu jigniri, injuraturi si alte elemente de umilire sistematica impotriva oricaruia nu e in conformitate cu optiunea PDL-ului. Cu un asemenea personaj nu poti duce o conversatie decenta, cu argumentatie serioasa. Inca mai crede ca , cu tupeu si injuraturi mai poate sa tina stranse randurile in jurul partidului sau, insa lumea se schimba si faptul ca mai au 11-12 procente in sondaje demonstreaza asta. E un om al trecutului cu modalitati de intimidare specifice activistilor comunisti care doar si-au schimbat tricoul si si-a oferit serviciile noilor potentati. Si stai sa vezi , dupa ce se va schimba regimul politic in Romania, o sa-l vezi pe „decentul” Aiurelian cum se va reorienta in funcite de interesele sale si isi va oferi serviciile altora. Bineinteles ca atunci va fi cel mai vehement antiportocaliu…Asa s-a facut politica si activism politic in ultimii 22 de ani in Romania. Astept injuraturile tale Aiurelian pt ca atat poti.

vigilante 31 ianuarie 2012 at 22:58

Domnule Vieru tin sa va informez ca in incinta mallului de la noi exista un cinematograf dar nu stiu cum si cat functioneaza in lipsa de spectatori. Ideea e ca romanii s-au familiarizat cu filmul vazut la domiciliu si situatia materiala nu e de asa natura incat sa isi mai permita sa mearga la un cinema sau teatru in momentul in care sunt platiti cu 6 mil pe luna. Aveti dreptate, si eu as fi fost incantat de un multiplex in municipiul nostru dar nu putem compara clujul cu alba nici ca putere economica nici ca nr de locuitori. Oricum din cate citeam in presa centrala s-au facut diverse studii de piata privint rentabilitatea construirii/amenajarii unor cinematografe in diferite orase din tara. Probabil ca nu exista initiativa in acest sens datorita lipsei rentabilitatii. Cat priveste Mallul tin sa va amintesc ca magazinele din Mall platesc impozite si taxe la bugetul local. Daca nu il aveam si pe ala era jale de tot pt ca Alba nu se compara la capitolul magazine, supermarketuri cu multe alte orase de aceeasi marime de ex Deva. Tin sa va informez ca Tg Jiu care are in jur de 90 mii de locuitori nu are un Mall. Deci sa nu aruncam cu noroi si in ceea ce avem ca doar prin cetate nu o sa umble lumea acum la minus 20 de grade sa vada pavelele chinezesti. Sala a sporturilor nu stiu daca era mai potrivita decat un centru comercial. Nu cred ca sunt multi albaiuleni care cu burta lipita de spate din cauza ca traiesc bine ar mai merge sa faca sport sa arda caloriile pe care nu le au. In rest..toate buna..mult succes in campania electorala. O sa aveti nevoie.

ezio 1 februarie 2012 at 10:46

in incinta mall-ului nu exista nici un cinematograf. s-a incercat o improvizatie cu niste scaune in locul unui magazin falimentar si cam atat. un cinema de mall arata altcumva. ar fi culmea ca magazinele din mall sa nu plateasca impozite si taxe!!! insa un studiu cost/oportunitate s-ar impune in acest caz… merita sau nu? sala sporturilor da alura unui oras, nu un mall. in sala spoturilor se pot organiza multe evenimente sportive, culturale, diferite concerte, festivaluri. ne punea efectiv pe harta tarii din multe puncte de vedere.

Aurelian 31 ianuarie 2012 at 23:19

Normal Trifule, „Fapte”, ca numai voi USL-ul traiti cu visuri”

Bingo ! 1 februarie 2012 at 8:41

AURELIENE, ca sa fie in ton jocul tau de vocale si consoane, „visuri” se asorteaza mai bine cu „succesuri”, celebra expresie lansata de fica unui nu mai putin celebru presedinte ! Deci, in acest context, in loc de USL, se asorteaza mai bine PDL, ce zici ?

Lak 1 februarie 2012 at 18:07

hai mars javra ordinara

Todea Danil 1 februarie 2012 at 7:14

Domule Vieru, de ce nu spuneti clar cine este vinovat de dezastrul tarii acum? Peres, Hava si Negrut nu sunt emanatii ideologiei lui Basescu? Nu ei ridica mana la toate aberatiile presedintelui? Clientela politica ucide democratia in Romania! Sa ia bani ai nostri. Mircea Trifu, de ce nu o spui matale apasat si nu nu Alin Popa discreditat?

Costel* 1 februarie 2012 at 12:06

Vinovati sunt cei ce au votat marinarul si trupetii de mai sus plus pe marele gaterist Olar si pe doctorul Potor care in campania prezidentiala din 2009 instruise infirmierele din spital sa lupte cu comunismul pentru pastrarea locurilor de munca, acesti indivizi nu mai pot de bine iar cei ce au votat nu mai pot …

Aurelian 1 februarie 2012 at 16:33

Nu Costele, vinovati sunt aceia care nu a bagat „la mititica”, intreg Guvernul iresponsabil Tariceanu, PeNaLi, invartiti ca Eutanasiu si Piticul Atomic, si de ce nu in ultimul rand un „chiupaculo(pupincurist), ca tine!

Nana 1 februarie 2012 at 18:10

Aiurelian…mai aveti 10% in sondaje si va scufundati. E momentul sa te retragi cu gunoaiele tale

vasi 1 februarie 2012 at 11:46

pt. tolomacii care cred ca e necesar un mall in locul unei sali polivalente si pt dobitocii care cred ca e mai bine sa descarce filme pe net in loc sa le vada intr-o sala de cinema frumoasa sau ca nu e necesar un teatru in ALBA IULIA,sau lipsa locurilor de munca,a unei statii de epurare a apei si a investitorilor nu e importanta ii rog sa taca din gura si sa continue sa pupe in fund actuala putere pt ca se vede ca nu inteleg nimic. E NEVOIE DE O SCHIMBARE ,DE OAMENI NOI, nu de corupti!SUNT ALATURI DE RADU VIERU!

ion 1 februarie 2012 at 20:01

Sincer sa fiu personal nu al cunosc,dar familia din care provine,tot respectul,faptul ca e un medic probabil va spune ceva,cred si mi-as dori un primar care a muncit pentru a dobandi ceva ,nu un copil de bani gata,cum sunt altii care fac politica si se plimba cu Q7 .Succes domnule Vieru,folosesc acest prilej pentru a-i multumi si felicita pe tatal dumneavoastra,sunt ancrezator,avand an vedere profesionalismul si seriozitatea de care a dat dovada la Scoala postliceala sanitara din Alba.

Comentariile sunt oprite