Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Roncea: ”SĂ vorbim despre România!”

Publicat

în

România are azi vocaţia schimbării reale, în schimb această vocaţie este caricaturizată de către mass-media. În numele raţiunii, mass-media instaurează noi stereotipuri şi tabuuri, împotriva cărora nimeni nu are dreptul sau puterea să se ridice, sacralizând o anumită tendinţă politică. Tendinţa evidentă este recrearea partidului unic. În ultimele luni acest lucru este mai mult decât evident. USL-ul a reuşit să reunească 5 partide politice (psd+pnl+pc+unpr+pnţ-cd) iar ARD 4 partide politice (pdl+pnţ-cd+ AC+pnr), urmând ca după 9 decembrie toţi cei nouă vectori politici să se unească! Este de notorietate faptul că senatorul Dobra, fost PDL, participă din partea USL, sau că deputatul Potor, fost PDL, joacă acum tot la USL… ceea ce evidenţiază că toţi o ARD împreună. După 9 DECEMBRIE 2012, vom avea probabil o nouă alianţă, un nou partid aproape unic, USL-ARD, în totală contradicţie cu PP-DD. În luna ce ne-a mai rămas până la votare, opinia publică va fi manipulată de către mass-media plătită pentru a stârni curente de opinie. Oricine îşi va permite să vorbească sau să se poarte altfel decât este condiţionat să o facă, riscă să fie exclus din societate.
Televiziunile transformă zilnic toleranţa, prin aşa-zişii mediatori, în mijloc de luptă contra libertăţii personale. Candidaţii USL-ului cât şi cei ai ARD-ului sunt aceiaşi pe care-i ştim de ani de zile, sunt aceiaşi care ne-au tăiat pensiile, salariile şi locurile de muncă. Sunt aceiaşi care ne-au vândut zăcămintele pe 2 bani şi ne-au trimis la cules de căpşuni. Sunt aceiaşi care ne-au tăiat pădurile şi ne-au închis minele, fabricile şi perspectivele. Sunt aceiaşi care conduc România, prin rotaţie, de 23 de ani. Cu toate acestea, opinia publică îi acceptă şi nu-i reneagă. Oare de ce? E simplu: Demonolatria (iubirea de demoni) este stârnită de ”făcătorii” de curente de opinie, de aşa-zişii moderatori ai televiziunilor, prin insinuări şi confuzii voite, substituind noţiunea vagă de opinie publică unui concept concret, cel de ELECTORAT, şi pe acesta la rându-i cu voinţa naţională.
Opinia publică în acest context are fluctuaţii imprevizibile, deoarece existenţa ei nu e reală. Rezultatul numărării voturilor rămâne singura realitate incontestabilă, realitate care confirmă sau nu dacă ”făcătorii” de curente de opinie au avut sau nu o inteligenţă mai mare ca şi cea a POPORULUI Român, dacă au reuşit sau nu să ”caricaturizeze” voinţa naţională.
Televiziunile din România au un statut politic iresponsabil, reuşind să intre din ce în ce mai mult în sufletul populaţiei, populaţie pe care o manipulează josnic. Televiziunile acreditează ideea că modul în care ele reflectă “opinia publică” reprezintă mai corect voinţa populară decât o reprezintă parlamentul. Această rivalitate evidentă între mass-media şi parlament, pe fondul reprezentării voinţei naţionale, este destabilizatoare. Această situaţie desfiinţează democraţia în mod public înlocuind-o cu mahalagism şi demagogie. Intelectualitatea, oamenii de geniu din POPOR, sunt singurii ce mai pot interveni împotriva acestui cancer televizat şi dacă nu o vor face, sunt singurii responsabili ai dispariţiei noastre ca POPOR! Cei ce au puterea de a înţelege cele scrise vor avea cu siguranţă şi puterea de a deconspira conspiraţia, de a-i trezi pe români la viaţă, la adevăr.
Spectacolul de circ e acelaşi de 23 de ani. De 23 de ani cei trimişi în parlament reprezintă acolo interesele omului de afaceri sau oamenilor de afaceri ce l-au susţinut în campanie. Cei ce l-au votat să ajungă acolo nu mai au nicio valoare, deoarece ei au făcut-o inconştient ca urmare a manipulării, a asistării inconştiente sub hipnoză, la circul politic.
Intelectuali, scoateţi-vă prietenii, vecinii, neamurile din hipnoză! Treziţi România!
Deturnarea mandatului electoral în favoarea unor terţi trebuie să aibă un motiv, ori acest motiv la PP-DD nu există, PP-DD nu are nevoie de sponsor-terţ pentru a da cadouri electorale deoarece PP-DD nu face cadouri electorale şi e cunoscut faptul că nici în alegerile locale nu a făcut cadouri. De ce? Pentru ca autoritatea deputatului sau senatorului PP-DD să nu poată fi folosită ulterior pentru a influenţa deciziile guvernului sau ale adunării legislative în favoarea sponsorilor!
România trebuie să se gândească foarte serios următoarele zile la instituţiile sale politice! România a fost un stat democratic! România a introdus, spre pildă, sistemul de asigurări sociale şi a acordat sufragiul femeilor înainte de Franţa… şi azi suntem conduşi de un singur partid al cărui nume devine evident de la o zi la alta: USL-ARD = fostul FSN. Scăparea e una singură, o opţiune politică. Poporul are acum ca niciodată, şansa să asigure cadrul în care societatea să funcţioneze pe baza pluralismului politic.
Poporul poate să înţeleagă acum mai bine ca niciodată uitându-se spre USL, că socialismul reprezintă forma frustrată a liberalismului. Socialiştii îşi doresc să moară capra vecinului, pe care îl invidiază că posedă o capră… capitaliştii liberali vor ca vecinii să aibă cât mai puţine capre pentru a putea controla preţul caprelor. Existenţa înţelegerii între cei doi (PSD-PNL) se datorează tocmai faptului că ambii sunt adepţii materialismului. Jocul celor de la PSD şi PNL din ultimii 23 de ani este acum vizibil. Comuniştii naţionalizează, liberalii privatizează. Înţelegerea celor doi are următorul raţionament: “Naţionalizăm pierderile, ca să nu le suferim noi, şi să privatizăm apoi beneficiile, că-i păcat să rămână poporului…” Această scamatorie se face, culmea, păstrând conducerea întreprinderilor, motivând nevoia specialiştilor. Această alianţă, USL, există de 23 de ani iar pentru a da impresia de pluralism politic tot ei au creat ARD-ul. De 23 de ani, românii, săracii, s-au legănat cu iluzii, găsind că este mult mai comod să se agaţe de o speranţă ipotetică. Surpriza anului 2012 o constituie tocmai apariţia unei speranţe reale, PP-DD, ce vine a substitui speranţa ipotetică. Vor reuşi sau nu românii să se concentreze asupra unor eforturi, bazate pe voinţa proprie şi autodisciplină, pentru a urmări obiectivul propus…? Asta vom vedea pe 9 decembrie!
Doctrina ”prin noi înşine” e refuzată de clasa politică din ultimii 23 de ani, pentru că politicienii ce i-am avut nu sunt în stare decât să aştepte bani cu dobânzi foarte mari de la FMI. Tragic este că şi populaţia a respins această doctrină ”prin noi înşine” în ultimii 23 de ani, căci şi populaţia aşteaptă să primească ceva, nu are importanţă de unde şi cât, acest lucru fiind ”văzut bine” şi în campania alegerilor locale din vară. Toată lumea aşteaptă să fie ajutată de cineva… Brucan ştia ceva, o ştia din practică, tocmai de aceea a fost desemnat de duşmanii ţării să adoarmă mentalul acestui POPOR. Soluţia ieşirii din acest marasm politic rămâne totuşi ”prin noi înşine”. POPORUL e singurul decident, dacă vom porni de la ideea că trebuie să răzbim prin eforturi proprii, deci ”prin noi înşine” ne vom dezrobi! Dacă vom gândi astfel, vom rămâne un stat asistat în continuare şi vom risca să devenim un stat supus altor interese. Ca să nu mai spun că vom fi şi dispreţuiţi!
Lucrurile încep să se lămurească, aşa că nu-mi rămâne decât să cer celor ce încă mai cred în România să se ”concentreze”, să mă ”contacteze” şi să-mi ofere ”adeziunea”. Votul tău schimbă România! De 23 de ani puterea poporului a fost schimbată în puterea câtorva şi mereu aceloraşi semi-politicieni.
Reporneşte puterea POPORULUI!
Vom avea o toamnă lungă iar pe 9 decembrie vom număra ”bobocii”!

Roncea Radu
Candidat PP-DD pe Colegiul 2 (Sebeş-Blaj) la Camera Deputaţilor
[email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: Legea prin care clienții casnici nu vor mai plăti pentru racordările la rețelele de curent electric și gaze naturale a trecut și de Camera Deputaților

Scutirea cetățenilor de la plata lucrărilor de extindere și racordare le rețelele de energie este o inițiativă pe care o promovez de mai mulți ani, iar astăzi am reușit să o văd materializată într-un text de lege adoptat și de către Camera Deputaților. Amendamentele aduse de mine Ordonanței de urgență nr. 143/2021 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, au fost adoptate astăzi de Camera Deputaților, după ce trecuseră anterior de Senat, actul normativ mergând acum la promulgare și apoi la publicare în Monitorul Oficial.

După publicarea acestor prevederi în Monitorul Oficial, operatorii de distribuție sunt cei care au obligația să asigure finanțarea și realizarea lucrărilor de modernizare/extindere a rețelei electrice de distribuție în vederea racordării tuturor solicitanților aflați în intravilanul localităților din perimetrul concesionat. Totodată, consumatorii casnici care aleg să plătească racordarea din buzunarul propriu, pentru a avea acces mai repede la rețea, își vor primi banii înapoi pentru aceste lucrări, de la distribuitor, în termen de maxim 5 ani, inclusiv valoarea lucrărilor de proiectare. În cazul clienților non-casnici, cu excepția micilor întreprinzători (II, PFA, IF) și a instituțiilor publice, costurile nu se rambursează, dar activele rezultate în urma lucrărilor rămân în proprietatea clientului, operatorul de distribuție ocupându-se doar de exploatarea lor, fără a mai deveni proprietar, cum se întâmpla până acum.

Prevederile se aplică similar și în ceea ce privește rețelele de gaze naturale. Totodată, pentru gaze naturale, operatorii rețelelor sunt obligați să accepte, la cererea primăriilor, extinderea rețelei pentru una sau mai multe localități aparținătoare unității administrativ-teritoriale pe teritoriul căreia ei deja operează rețele de gaze naturale, firma operatoare fiind cea care asigură și finanțarea lucrărilor de extindere și a branșamentelor în intravilanul localităților. Aceste lucrări se pot realiza și finanța și de către primării sau asociații de primării (ADI), cu recuperarea contravalorii de la distribuitori, în termen de 5 ani. De asemenea, am eliminat și obligativitatea plății contuarelor inteligente, astfel că românii nu vor mai trebui să plătească pentru montarea acestor contuare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mă bucur că am reușit să trecem această lege în sesiunea actuală a Parlamentului, înainte de vacanța parlamentară și le mulțumesc colegilor deputați pentru celeritate și pentru votul acordat atât în plen cât și în comisiile de specialitate. Este o lege bună pentru oameni și mă bucur că argumentele mele au fost ascultate și că a primat interesul românilor și dreptul fiecărui cetățean la un serviciu firesc în secolul 21: accesul nemijlocit la curent electric și gaze naturale.

Sorin Ioan BUMB, Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Publicat

în

Deputatul Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor: „Fermierii și beneficiarii de subventii nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării APIA”

Urmare a discuțiilor purtate cu directorul general al APIA, dl Adrian Pintea, la solicitarea primarilor liberali din zona Munților Apuseni, fermierii și beneficiarii de subventii, nu vor avea de suferit ca urmare a reorganizării instituției.

Practic, centrele locale Zlatna și Baia de Aries vor deveni puncte de lucru, in care singurul lucru care dispare este funcția de conducere.

Din punct de vedere al documentației, procedura rămână aceeași, iar oamenii nu vor fi puși pe drumuri la Cîmpeni sau Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Apreciez deschiderea la dialog și pentru gasirea celor mai bune soluții, din partea directorului general al APIA, dl Adrian Pintea. Mulțumesc totodata și primarilor liberali care au tras un semnal de alarma.

Deputat Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: „România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența actualei coaliții”

Românii așteaptă de câteva luni pachetul de măsuri economice și sociale al Guvernului, care să sprijine România pentru a depăși problemele economice generate de pandemia COVID 19 și, acum, de războiul din Ucraina. Creșterea prețurilor la energie și carburanți a generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu.

În acest context, în care se vorbește tot mai mult despre o criză economică, Guvernul PSD – PNL vine cu pachetul „Sprijin pentru România” prin care propune finanțarea cu 1,1 miliarde de euro a unor așa-zise măsuri sociale și economice. Ar putea mai bine să îl denumească „Faliment pentru România”, pentru că măsurile nu vor face altceva decât să adâncească problemele din țară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, membrii coaliției de guvernare demonstrează că, fie nu înțeleg cum funcționează o economie sănătoasă, fie nu vor să înțeleagă pentru a face jocurile băieților deștepți care gravitează în jurul PSD și PNL. Pachetul acesta de măsuri va face ceea ce se întâmplă de peste 30 de ani: statul ne va da cu o mână și ne va lua înapoi cu zeci de mâini.

Ca exemplu, voucherele sociale în valoare de 50 de euro sunt doar praf în ochi și o bătaie de joc. În medie, un român care va beneficia de aceste vouchere, va primi 4 lei pe zi. Îi voi întreba pe domnii Ciolacu și Ciucă dacă pot mânca o masă cu această sumă. Sunt bani care sunt cheltuiți fără să aducă ajutor real pentru românii aflați în situații sociale dificile.
Apoi, într-o perioadă în care suntem în pragul unei noi crize, când ratele la bănci cresc și vor continua să crească, Guvernul garantează creditele și ne încurajează să ne îndatorăm. Ce vom face când vor exploda dobânzile?
Și măsurile pentru mediul de afaceri sunt un simulacru. Granturile pentru firme vor funcționa la fel de prost ca mai toate programele publice. În loc să reducă taxele pentru a sprijini mediul privat, statul va lua de la unii pentru a da la alții.

Guvernul vorbește despre accelerarea PNRR, dar își bate joc continuu de acest program. Cea mai recentă dovadă a fost modul în care a fost gestionat „Fondul Local” pentru administrațiile publice, când au schimbat ghidul cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului pentru depunerea proiectelor. În stilul acesta, România nu își va atinge jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

În concluzie, pachetul „Sprijin pentru România” este de fapt „Faliment pentru România”, deoarece nu am văzut în cadrul acestuia măsuri clare care să ducă la reducerea deficitului bugetar, oprirea avântului cu care statul se împrumută și ținerea sub control a inflației.

În timp ce Guvernul PNL-PSD se întrece în promisiuni populiste de tipul „sutei” promise de Ceaușescu în decembrie ’89, vecinii noștri bulgari au eliminat complet TVA-ul la pâine, au redus TVA-ul la gaze și au scăzut taxele pentru familii tinere. În același timp, la București, guvernanții au tupeul să vorbească de creșterea taxelor, aruncând ca praf în ochi măsuri de genul voucherului de 4 lei/ zi.

România nu e săracă! România e sărăcită prin incompetența și hoția celor care o conduc acum: coaliția sărăciei PNL-PSD-UDMR!

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare