Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Roncea: ”SĂ vorbim despre România!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România are azi vocaţia schimbării reale, în schimb această vocaţie este caricaturizată de către mass-media. În numele raţiunii, mass-media instaurează noi stereotipuri şi tabuuri, împotriva cărora nimeni nu are dreptul sau puterea să se ridice, sacralizând o anumită tendinţă politică. Tendinţa evidentă este recrearea partidului unic. În ultimele luni acest lucru este mai mult decât evident. USL-ul a reuşit să reunească 5 partide politice (psd+pnl+pc+unpr+pnţ-cd) iar ARD 4 partide politice (pdl+pnţ-cd+ AC+pnr), urmând ca după 9 decembrie toţi cei nouă vectori politici să se unească! Este de notorietate faptul că senatorul Dobra, fost PDL, participă din partea USL, sau că deputatul Potor, fost PDL, joacă acum tot la USL… ceea ce evidenţiază că toţi o ARD împreună. După 9 DECEMBRIE 2012, vom avea probabil o nouă alianţă, un nou partid aproape unic, USL-ARD, în totală contradicţie cu PP-DD. În luna ce ne-a mai rămas până la votare, opinia publică va fi manipulată de către mass-media plătită pentru a stârni curente de opinie. Oricine îşi va permite să vorbească sau să se poarte altfel decât este condiţionat să o facă, riscă să fie exclus din societate.
Televiziunile transformă zilnic toleranţa, prin aşa-zişii mediatori, în mijloc de luptă contra libertăţii personale. Candidaţii USL-ului cât şi cei ai ARD-ului sunt aceiaşi pe care-i ştim de ani de zile, sunt aceiaşi care ne-au tăiat pensiile, salariile şi locurile de muncă. Sunt aceiaşi care ne-au vândut zăcămintele pe 2 bani şi ne-au trimis la cules de căpşuni. Sunt aceiaşi care ne-au tăiat pădurile şi ne-au închis minele, fabricile şi perspectivele. Sunt aceiaşi care conduc România, prin rotaţie, de 23 de ani. Cu toate acestea, opinia publică îi acceptă şi nu-i reneagă. Oare de ce? E simplu: Demonolatria (iubirea de demoni) este stârnită de ”făcătorii” de curente de opinie, de aşa-zişii moderatori ai televiziunilor, prin insinuări şi confuzii voite, substituind noţiunea vagă de opinie publică unui concept concret, cel de ELECTORAT, şi pe acesta la rându-i cu voinţa naţională.
Opinia publică în acest context are fluctuaţii imprevizibile, deoarece existenţa ei nu e reală. Rezultatul numărării voturilor rămâne singura realitate incontestabilă, realitate care confirmă sau nu dacă ”făcătorii” de curente de opinie au avut sau nu o inteligenţă mai mare ca şi cea a POPORULUI Român, dacă au reuşit sau nu să ”caricaturizeze” voinţa naţională.
Televiziunile din România au un statut politic iresponsabil, reuşind să intre din ce în ce mai mult în sufletul populaţiei, populaţie pe care o manipulează josnic. Televiziunile acreditează ideea că modul în care ele reflectă “opinia publică” reprezintă mai corect voinţa populară decât o reprezintă parlamentul. Această rivalitate evidentă între mass-media şi parlament, pe fondul reprezentării voinţei naţionale, este destabilizatoare. Această situaţie desfiinţează democraţia în mod public înlocuind-o cu mahalagism şi demagogie. Intelectualitatea, oamenii de geniu din POPOR, sunt singurii ce mai pot interveni împotriva acestui cancer televizat şi dacă nu o vor face, sunt singurii responsabili ai dispariţiei noastre ca POPOR! Cei ce au puterea de a înţelege cele scrise vor avea cu siguranţă şi puterea de a deconspira conspiraţia, de a-i trezi pe români la viaţă, la adevăr.
Spectacolul de circ e acelaşi de 23 de ani. De 23 de ani cei trimişi în parlament reprezintă acolo interesele omului de afaceri sau oamenilor de afaceri ce l-au susţinut în campanie. Cei ce l-au votat să ajungă acolo nu mai au nicio valoare, deoarece ei au făcut-o inconştient ca urmare a manipulării, a asistării inconştiente sub hipnoză, la circul politic.
Intelectuali, scoateţi-vă prietenii, vecinii, neamurile din hipnoză! Treziţi România!
Deturnarea mandatului electoral în favoarea unor terţi trebuie să aibă un motiv, ori acest motiv la PP-DD nu există, PP-DD nu are nevoie de sponsor-terţ pentru a da cadouri electorale deoarece PP-DD nu face cadouri electorale şi e cunoscut faptul că nici în alegerile locale nu a făcut cadouri. De ce? Pentru ca autoritatea deputatului sau senatorului PP-DD să nu poată fi folosită ulterior pentru a influenţa deciziile guvernului sau ale adunării legislative în favoarea sponsorilor!
România trebuie să se gândească foarte serios următoarele zile la instituţiile sale politice! România a fost un stat democratic! România a introdus, spre pildă, sistemul de asigurări sociale şi a acordat sufragiul femeilor înainte de Franţa… şi azi suntem conduşi de un singur partid al cărui nume devine evident de la o zi la alta: USL-ARD = fostul FSN. Scăparea e una singură, o opţiune politică. Poporul are acum ca niciodată, şansa să asigure cadrul în care societatea să funcţioneze pe baza pluralismului politic.
Poporul poate să înţeleagă acum mai bine ca niciodată uitându-se spre USL, că socialismul reprezintă forma frustrată a liberalismului. Socialiştii îşi doresc să moară capra vecinului, pe care îl invidiază că posedă o capră… capitaliştii liberali vor ca vecinii să aibă cât mai puţine capre pentru a putea controla preţul caprelor. Existenţa înţelegerii între cei doi (PSD-PNL) se datorează tocmai faptului că ambii sunt adepţii materialismului. Jocul celor de la PSD şi PNL din ultimii 23 de ani este acum vizibil. Comuniştii naţionalizează, liberalii privatizează. Înţelegerea celor doi are următorul raţionament: “Naţionalizăm pierderile, ca să nu le suferim noi, şi să privatizăm apoi beneficiile, că-i păcat să rămână poporului…” Această scamatorie se face, culmea, păstrând conducerea întreprinderilor, motivând nevoia specialiştilor. Această alianţă, USL, există de 23 de ani iar pentru a da impresia de pluralism politic tot ei au creat ARD-ul. De 23 de ani, românii, săracii, s-au legănat cu iluzii, găsind că este mult mai comod să se agaţe de o speranţă ipotetică. Surpriza anului 2012 o constituie tocmai apariţia unei speranţe reale, PP-DD, ce vine a substitui speranţa ipotetică. Vor reuşi sau nu românii să se concentreze asupra unor eforturi, bazate pe voinţa proprie şi autodisciplină, pentru a urmări obiectivul propus…? Asta vom vedea pe 9 decembrie!
Doctrina ”prin noi înşine” e refuzată de clasa politică din ultimii 23 de ani, pentru că politicienii ce i-am avut nu sunt în stare decât să aştepte bani cu dobânzi foarte mari de la FMI. Tragic este că şi populaţia a respins această doctrină ”prin noi înşine” în ultimii 23 de ani, căci şi populaţia aşteaptă să primească ceva, nu are importanţă de unde şi cât, acest lucru fiind ”văzut bine” şi în campania alegerilor locale din vară. Toată lumea aşteaptă să fie ajutată de cineva… Brucan ştia ceva, o ştia din practică, tocmai de aceea a fost desemnat de duşmanii ţării să adoarmă mentalul acestui POPOR. Soluţia ieşirii din acest marasm politic rămâne totuşi ”prin noi înşine”. POPORUL e singurul decident, dacă vom porni de la ideea că trebuie să răzbim prin eforturi proprii, deci ”prin noi înşine” ne vom dezrobi! Dacă vom gândi astfel, vom rămâne un stat asistat în continuare şi vom risca să devenim un stat supus altor interese. Ca să nu mai spun că vom fi şi dispreţuiţi!
Lucrurile încep să se lămurească, aşa că nu-mi rămâne decât să cer celor ce încă mai cred în România să se ”concentreze”, să mă ”contacteze” şi să-mi ofere ”adeziunea”. Votul tău schimbă România! De 23 de ani puterea poporului a fost schimbată în puterea câtorva şi mereu aceloraşi semi-politicieni.
Reporneşte puterea POPORULUI!
Vom avea o toamnă lungă iar pe 9 decembrie vom număra ”bobocii”!

Roncea Radu
Candidat PP-DD pe Colegiul 2 (Sebeş-Blaj) la Camera Deputaţilor
[email protected]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea