Rămâi conectat

Actualitate

Radu Milea și Tamaș Bogya de la CS Unirea Alba Iulia au performat la Ecomarathon 2013

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sâmbătă 11 mai, la Moieciu de Sus, s-a desfășurat cea mai importantă competiție internațională de alergare montană găzduită de România, ECOMARATHON,  ediția a 4-a,  la startul căreia s-au aflat și doi sportivi legitimați ai secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia, respectiv Tamas Bogya și Radu Milea.

Potrivit lui Marius Anghel, instructor sportiv orientare CS Unirea Alba Iulia „la prestigioasa competiție la startul căreia s-au aliniat  peste 1200 de alergători din 21 de țări din întreaga lume sportivii uniriști au alergat proba de maraton pe distanța de 42 kilometri cu o diferență de nivel totală de 2400 metri.

Având în vedere rezultatele obținute în cursele similare desfășurate în ultima perioadă cei doi sportivi și-au câștigat dreptul de a face parte la start din grupul favoriților, aceștia pornind dintr-un sector aflat în fața celorlalți participanți la competiție.

La finalul acestei  curse, extrem de solicitantă din punct de vedere fizic și psihic,  s-a impus alergătorul italian CAPPELLETTI Daniele,  de la VALETUDO SKYRUNNING ITALIA, cu un nou record al traseului, 3 ore, 31 minute, 8 secunde acesta fiind urmat de Tamas Bogya , CS Unirea Alba Iulia, cu 3 ore , 46 minute, 29 secunde, un timp cu care și-a asigurat medalia de argint a competiției și un binemeritat premiu oferit de organizatori.

Cel de-al doilea sportiv unirist  Radu Milea a făcut și el o cursă demnă de toate aprecierile și a terminat proba de maraton pe locul 5 cu timpul de 3 ore, 56 minute, timp cu care la edițiile din anii precedenți ar fi urcat pe podium. Performanța sa reprezintă o îmbunătățire a celui mai bun rezultat realizat în această cursă la ediția din 2011 cu  mai bine de 30 de minute.”

“A fost o competiție cu o participare și o organizare la cel mai înalt nivel iar la finalul acesteia am fost cu adevarat mândru de performanțele acestor sportivi extraordinari. Când ai 2 sportivi clasați între primii 5 la o competiție de acest nivel, cu peste 1000 de sportivi care au trecut linia de sosire, nu poți decât să le mulțumești pentru munca, efortul depus și satisfacțiile aduse prin aceste rezultate excelente. Acestea în contextul în care toate cheltuielile legate de taxe de participare, transport, cazare, masă, au fost suportate de către fiecare, din bugetul propriu”,  a spus Marius Anghel, instructor sportiv orientare CS Unirea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea