Rămâi conectat

Politică Administrație

Radu Cristian (PNL): ”SF-ul la el acasă: Pavaje din beton pe terenurile de tenis din Sebeş”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

teren de tenis cu pavajeTerenurile de tenis din Sebeş, din Arini, sunt în modernizare. Doar că “afară e vopsit gardul, înăuntru… leopardul”! Şi vă explicăm şi de ce. Pentru că între proiect şi realizarea efectivă există diferenţe majore. Dacă terenurile vor fi modernizate cum se vede în fotografie atunci vom avea cele mai SF terenuri de tenis din toate timpurile. Putem şi să intrăm în Cartea Recordurilor.

Proiectul tehnic prevede că modernizarea terenurilor de tenis din Sebeş constă în: „aplicarea unui covor sintetic peste platforma existentă şi extinsă, după ce în prealabil au fost executate lucrări de închidere a fisurilor cu mastic de bitum; înlocuirea împrejmuirii existente cu alta nouă cu înălţimea de 6 metri; montarea unor scaune de arbitru la cele 3 terenuri; montarea stâlpilor de fileu pentru jocul de simplu şi de dublu; amplasarea a 6 pachete de câte 4 scaune de plastic; prevederea a 8 stâlpi de nocturnă şi prevederea de gradene pentru public la cele 3 terenuri de tenis”.

Costurile toatele ale lucrărilor şi instalaţiilor se ridică la 350.000 de lei, adică 101.080 euro, cu TVA, la cursul euro din decembrie 2010.

Dacă proiectul tehnic spune clar, negru pe alb, că suprafaţa de joc va fi acoperită cu un covor sintetic, iată că nişte indivizi foarte inteligenţi au găsit de cuviinţă ca pe terenurile de tenis să pună …pavaje! În loc să fie acoperite fisurile cu mastic de bitum, care nu ar fi costat foarte mult, după care să fie pus covorul sintetic, iată că se pun pavaje, într-o mare veselie, apoi nisip, iar la final covorul sintetic.

Este o premieră nefericită pentru Sebeş şi pentru România. Nicăieri în lumea asta mare nu s-a mai auzit ca suprafaţa suport pentru terenul de tenis să fie acoperită cu pavaje din beton. Era mai ieftin să se toarne un strat subţire de beton, dacă tot i-a fost lene cuiva să utilizeze soluţia masticului din bitum, decât să se pună pavaje. Sau poate că cineva a trebuit să îşi vândă pavajele.

Risipă de bani publici şi bătaie de joc la adresa sebeşenilor, care privesc uimiţi la această „monstruozitate” plătită din banii lor. Foarte mult timp oamenii au aşteptat nerăbdători ca aceste terenuri de tenis să fie modernizate. Şi s-au bucurat în momentul în care s-au început lucrările. Bucuria lor s-a transformat în amărăciune şi revoltă. Pentru că cineva, care habar nu are cum trebuie să arate un teren de tenis, a decis să pună acolo pavaje din beton. Din bani publici.

Modernizarea terenurilor, cu instalaţii de nocturnă, gradene pentru public, este un lucru bun. Dar asta nu înseamnă că cineva îşi poate permite să facă ce vrea, fără să respecte proiectul tehnic. Cer public Primăriei Municipiului Sebeş să facă public numele persoanei care a decis modificarea proiectului de modernizare a terenurilor de tenis din Sebeş şi folosirea pavajelor din beton pentru suprafaţa de suport.

Voi solicita în plenul Consiliului Local Sebeş ca pavajele să fie scoase! Iar cel care a luat această decizie să suporte consecinţele. Adică să plătească pavelele, dacă tot i-au plăcut atât de mult!

Radu Cristian, consilier local PNL, preşedinte TNL Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea