Rămâi conectat

Actualitate

Rabla pentru electrocasnice: Valoarea ecobonusului pentru fiecare aparat va fi stabilită până pe 15 august

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat marţi că programul Rabla pentru electrocasnice are un fond de 20 de milioane de lei, urmând ca până pe 15 august să se stabilească valoarea ecobonusului pentru fiecare tip de aparat electrocasnic, inclusiv calculatoare vechi.

„În perioada imediat următoare vom lansa ghidul de finanţare pe electrocasnice. Până la vacanţa de 15 august ne vom întâlni cu producătorii ca să stabilim exact cât este ecobonusul pentru fiecare tip de electrocasnic în parte. Avem o sumă de 20 de milioane de lei pe care îi vom putea accesa noi, persoanele fizice, dar programul poate fi accesat şi de fiecare instituţie a statului, fie primărie, consiliu judeţean ori altă instituţie de stat. Ne dorim ca din subsolul tuturor instituţiilor publice să fie scoase aparatele foarte, foarte vechi, fie electrocasnice, fie calculatoare vechi ş.a.m.d., care oricum nu mai sunt funcţionale, care au grad mare de poluare şi astfel să putem să achiziţionăm produse noi”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Graţiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a mai spus că există ghidul de finanţare aprobat, publicat în Monitorul Oficial, pentru diminuarea emisiilor gazelor cu efect de seră, prin achiziţionare de autobuze electrice, tramvaie electrice, troleibuze, autovehicule/autobuze cu gaz natural comprimat, pentru municipalităţile care sunt în procedură de infringement. Suma este de o sută de milioane de euro.

Gavrilescu a anunţat, totodată, lansarea ghidului de finanţare pentru construirea de staţii de reîncărcare pentru maşinile electrice, destinat municipalităţilor, ce va putea fi accesat în aproximativ două săptămâni.

„Dezvoltăm infrastructura de reţele de reîncărcare pentru maşinile electrice”, a spus ministrul, precizând că Guvernul are „un program extrem de ambiţios” ca, până în 2020, în România să fie cumpărate 100.000 de maşini electrice. Participarea financiară a Guvernului este prin Fondul de Mediu, ecobonusul fiind de 10.000 de euro pentru maşinile 100% electrice.

„Dorinţa de achiziţionare a unei astfel de maşini în rândul românilor a crescut din anul 2016 de aproximativ 900 chiar 1000%”, a precizat ministrul Mediului.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea