Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Rabla Local 2024: Când va începe, câți bani pot fi încasați de la Primărie și care sunt condițiile programului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rabla Local 2024: Când va începe, câți bani pot fi încasați de la Primărie și care sunt condițiile programului

Românii cu o mașină veche, care vor sa scape de ea, însă nu doresc sa cumpere una nouă, pot apela la Rabla Local și în acest an. Cei care intenționează să se înscrie în acest program trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În 2023, românii care au vrut să scape de mașinile vechi au avut la dispoziție trei programe: Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local.

În timp ce Rabla Clasic, Rabla Plus, presupun acordarea unei reduceri la achiziția unei mașini noi pentru cei care duc la casat vechiul vehicul, programul Rabla Local permite acordarea unui stimulent financiar, fără ca beneficiarul să fie obligat să-și cumpere o altă mașină.

Până în prezent, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a anunțat data de începere pentru programul Rabla Local 2024 și asta pentru că încă se află în derulare Rabla Local 2023.

Motivul pentru care Rabla Local 2023 nu s-a încheiat încă este faptul că dosarele persoanelor înscrise pentru a primi finanțare au fost transmise abia în luna octombrie administrațiilor locale.

Deși în 2023, au fost aproape 100.000 de vehicule uzate pentru care s-a solicitat acordarea voucher-ului, sunt în continuare primării care nu au epuizat încă fondurile.

„Este un program destul de restrictiv. Mașinile trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a primi finanțare. Iar mulți dintre cei înscriși inițial, nu îndeplineau aceste condiții. Unii mai au de așteptat, alții trebuie să obțină niște acte. Dar, părerea mea e că până la finalul primăverii o să epuizăm fondurile. Și apoi așteptăm noua sesiune Rabla Local 2024”, a declarat primarul unei localități din județul Argeș pentru ProMotor.

Suma pe care proprietarii de vehicule vechi o primesc prin acest program este de 3.000 de lei pe care o pot folosi după bunul plac, nefiind condiționați să cumpere un vehicul nou, ca în cazul Rabla Clasic și Plus.

Condițiile pentru ca o mașină să fie primită în programul Rabla Local sunt:

  • mașina trebuie să fie înmatriculată pe numele solicitantului de cel puțin 5 ani
  • vehiculul uzat trebuie să aibă o normă de poluare EURO 3 sau mai mică
  • beneficiarul nu poate achiziționa în următorii 3 ani un autovehicul cu o normă de poluare mai mică de EURO 5.

Experții din industria auto spun că este posibil ca programul Rabla Local 2024 să debuteze în vara acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea