Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Punct de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în comuna Ciuruleasa: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Punct de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, în comuna Ciuruleasa: A fost solicitat aviz din partea APM Alba

Primăria comunei Ciuruleasa a solicitat emiterea acordului de mediu de către APM Alba pentru proiectul „Construire punct de colectare deșeuri prin aport voluntar”.

Construcţia este compusă dintr-o platformă betonată pe care se vor amplasa 12 containere pentru colectare deşeuri provenite de la gospodării sau instituţii, circulaţii auto asfaltate pentru accesul cetăţenilor cât şi pentru acces autospecială de transport containere şi încă 2 containere prefabricate care vor avea rol de pază, spaţiu administrativ şi grupuri sanitare respectiv un container prefabricat ce va fi pentru magazie.

Se doreşte împrejmuirea pe 4 laturi ale terenului, doar în zona platformei, cu gard din plasă prefabricată, cu o înălţime de 2m, conform planşe desenate.

Suprafaţa totală a platformei amenajate parţial cu asfalt respectiv cu beton este de circa 2600 mp, iar zona verde amenajată din imediata vecinătate a acesteia pe o lăţime de 2,00 m având o suprafaţă de 330,00 m2.

Punctul de colectare va fi format din containere prefabricate ce satisfac cerinţele din tema de proiectare, iar acestea vor fi amplasate pe o platformă betonată ce se va realiza din beton de ciment rutier BcR 4,0.

Containerele ce deservesc paza, punctul administrativ, grupul sanitar respectiv magazia vor fi confecţionate din materiale rezistente la intemperii şi la protejarea în orice anotimp a celor care o utilizează.

Acestea vor fi racordate după caz la energie electrică, la internet, apă şi canalizare.

Containerele vor avea următoarele caracteristici:

Structura de rezistenţă

• profile metalice speciale executate din oţel cu grosimea de 2,5mm şi colţuri din oţel de 5mm calitate S235JR conform ISO astfel profilate încât formează un jgheab de colectare a apei pluviale. Apa este condusă prin stâlpii containerelor cu ţevi PVC fi 50.

Pardoseala este formată de jos în sus din:

-tablă zincată termic, grosime 0,45mm
-ramforsari metalice transversale şi longitudinale din profil C executate din tablă cu grosimea de 2mm
-vată minerală ISOVER RIO, grosime 100mm
-coeficientul de conductivitate termica XD[W/mK]: 0,040W/Mk -clasa de combustibilitate: Al (cf EN 13162/2015)
-folie anticondens
-tego (placaj plop) 18mm
-covor PVC tip TARKETT trafic comercial intens

Containerele pentru colectare deşeuri sunt realizate din materiale care să reziste uzurii şi sunt special confecţionate pentru a putea colecta deşeuri specifice după fiecare tip în parte, conform descrierilor şi regulilor de colectare a deşeurilor.

Container deşeuri — capacitate 14 mc deschis – avand dimensiunea de 5800x2300x1050, Volum=14mc deschis la partea superioara astfel: 1 buc pentru DEŞEURI OBIECTE UZ CASNIC, 1 bucata pentru DEŞEURI AMBALAJE METALICE, 1 bucata pentru DEŞEURI DE STICLA, 1 bucata pentru DEŞEURI DIN CONTRUCTII

Container deşeuri – capacitate 22,10 mc deschis avand dimensiunea de 6000x2310x1600 Volum =22,10 mc deschis la partea superioara 1 bucata pentru OBIECTE DE UZ CASNIC, 1 bucata pentru DEŞEURI VEGETALE

Container deşeuri – capacitate 22,10 mc inchis avand dimensiunea de 6000x2310x1600 Volum =22,10 mc inchis la partea superioara astfel 1 buc pentru DEŞEURI PERICULOASE, 1 bucata pentru DEŞEURI TEXTILE, 1 bucata pentru DEŞEURI PLASTICE 1 bucata pentru DEŞEURI HÂRTIE, 1 bucata pentru DEŞEURI MOBILIER

Container deşeuri – capacitate 30,00 mc inchis avand dimensiunea de 6000x2310x2200 Volum =30,00 mc inchis la partea superioara – 1 bucata pentru DEŞEURI REUTILIZABILE.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO: Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale Gărzii Apulum răsună din nou la Alba Iulia. Războinici, gladiatori și dansatoare, reprezentanții în Cetatea Alba Carolina Ave, Apulum! Strigătele de luptă ale „Gărzii Romane”- Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum, ale gladiatorilor din Ludus Apulensis, ale războinicilor daci din trupa Lupii Apoulonului, dar și dansurile Magna Nemesis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea