Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Votați Călin Matieș și echipa PSD la Consiliul Județean Alba!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Îl cunoaștem cu toții pe Călin Matieș, un român adevărat, iubitor de tradiții, care ne demonstrează în fiecare zi adevărul vorbelor din bătrâni, care spun că omul sfințește locul. Nu obosește niciodată să lupte pentru promovarea produselor tradiționale românești, a tradițiilor și spiritului neamului românesc.

Împreună cu deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Parlamentul României, social-democratul Călin Matieș susține producătorii români care fac eforturi mari pentru a supraviețui, pe o piață în care își fac loc mărfurile străine, de calitate îndoielnică.

Călin Matieș este președinte al Federației naționale a producătorilor de produse tradiționale din România, președinte onorific al Asociației producătorilor de produse tradiționale ecologice și de casă, consilier onorific al prim-ministrului pe probleme de industrie alimentară, consilier onorific al președintelui Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, membru al Comitetului național de coordonare al PNDR (AFIR).

Nu în ultimul rând, pe Călin Matieș îl cunoaștem ca fiind cel care ne aduce pâinea cea de toate zilele – ”Pita de Sântimbru”, un produs tradițional și ecologic. Omul de afaceri Călin Matieș deține cocheta sală de evenimente White Palace, dar și Hotelul-restaurant Rustiq. Călin Matieș a ales scena politică pentru a-și duce mai departe proiectele sale de susținere și promovare a producătorilor autohtoni.

Dintre ideile sale care au prins viață până în prezent amintim: înființarea Asociației producătorilor tradiționali ecologici și de casă; înființarea Federației producătorilor de produse tradiționale (la care sunt afiliate 26 de asociații județene de profil); în ceea ce privește Ordinul 140/2016, referitor la înființarea abatoarelor de mică capacitate, Călin Matieș a susținut schimbarea legislației, conform principiului ”Producție mică, riscuri mici”, în folosul micilor producători; înființarea de puncte gastronomice locale – care permit micilor gospodării să gătească pentru turiști; a susținut necesitatea emiterii Ordinului 74/2013 privind produsele tradiționale românești; s-a implicat pentru înființarea schemelor de calitate: produs tradițional; rețetă consacrată; produs premium; ca urmare a implicării lui Călin Matieș s-a reușit înregistrarea produsului tradițional românesc în UE – prima schemă de calitate românească înregistrată în Europa; s-a implicat pentru promovarea raselor românești Mangalița și Bazna; Călin Matieș își dorește să formeze un nucleu de lucru între hipermarketuri și mici producători.

Călin Matieș candidează pe lista PSD la Consiliul Județean și își dorește să reușească să sprijine mai mult producătorii din țara noastră. Amintim doar câteva dintre dorințele sale, proiectele pe care le va pune în practică în calitate de consilier județean: susținerea logistică și materială a asociațiilor de producători din județul Alba; înființarea de centre logistice, de cooperative, camere frigorifice și stații de sortare pentru producătorii din județul nostru; crearea de zone urbane săptămânale, în cadrul cărora doar producătorii locali să poată să-și vândă marfa; înființarea de magazine locale, cu finanțare europeană, în cadrul cărora producătorii locali să-și valorifice marfa; înființarea unui grup de informare și marketing pentru micii producători; obligarea hipermarketurilor să aibă pe rafturi cel puțin 20 de produse locale.

Știindu-l pe Călin Matieș ca un om muncitor, iubitor de tradiții, un patriot adevărat, suntem siguri că proiectele de susținere a producătorilor din județ se vor realiza.

Călin Matieș și echipa PSD Alba au nevoie de votul dumneavoastră!

Votați Ioan Dîrzu și echipa PSD Alba la Consiliul Județean!

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba

-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/

-CUI mandatar financiar județean 21200019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea