Publicitate electorală| Sectorul de tineret o prioritate a USR PLUS Cugir

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Tinerii din Cugir nu au reprezentat un interes real al actualului edil care nu a reușit să livreze niciun proiect concret și cu impact pentru tinerii din Cugir. Un partid politic care are o viziune de viitor va căuta să investească în tineri pentru că viitorul le aparține și ei sunt un element deosebit de important pentru dezvoltarea comunității.

În continuare nu există instrumente prin care administrația publică să poartă un dialog larg cu tinerii și să-i consulte în materie de politicile publice care-i privesc. Nu există un fond dedicat activităților de tineret, poate un fond pentru celebrul eveniment “Zilele Tineretului.” Un alt lucru necesar de adoptat este acordarea unui buget pentru ONG-urile din oraș unde să poată aplica cu proiecte pentru tineri. Sprijinirea tinerilor prin crearea unui mediu de cooperare între administrația publică-investitori – instituții de învățământ astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru a se angaja în oraș.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Nu în ultimul rând, este nevoie de o politică activă privind un set de măsuri care să cuprindă facilități pentru ca tinerii să revină în oraș. Pentru următoare administrație locală este obligatoriu asumarea și implementarea celor “Zece priorități ale tinerilor pentru viitorii aleși locali“, realizate de către Consiliul Tineretului din România.

Un alt proiect al USR PLUS va fi crearea Consiliului Consultativ pe probleme de Tineret conform Legii Tineretului, art.2, alin (C) care menționează că această structură este un consultativă și care poate fi constituită pe lângă autoritățile locale care să confere expertiză factorilor decizionali în domeniul de tineret.

Această structură va fi consolidată din membrii ai mediului politic, economic, educațional, civic și al altor structuri interesate pentru a contribui la dezvoltarea tinerilor și proiectelor pentru tinerii din Cugir. Consiliul Consultativ pentru tineret va fi una dintre primele proiecte pe care USR PLUS le va înainta viitorului Consiliu Local și ne dorim să avem susținerea voastră, a cugirenilor, pentru ca acest lucru să se poată întâmpla.

Așadar, USR PLUS Cugir propune instrumente de consultare a tinerilor în deciziile care-i privesc, un buget alocat proiectelor care urmăresc dezvoltarea tinerilor și un mediu de cooperare cu mediul de afaceri pentru integrarea acestora pe piața muncii.

Ajutați-ne să câștigăm, e momentul ca cineva să se preocupe cu adevărat de sectorul de tineret din oraș.

Pe 27 septembrie, votați Flaviu Serdiuc pentru Primăria Orașului Cugir și echipa de consilieri locali USR PLUS!

Votați Mihail David pentru Președinția Consiliului Județean Alba și echipa de consilieri județeni USR PLUS!

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS), PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, Cod mandatar financiar 21200391

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419