Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| ”Roadele” guvernării PNL: Haos și scenarii colorate înainte de începerea școlii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la instalarea Guvernului Orban trăim cu toții ca-n povești în România educată! Noi, românii de rând, ne ducem zilele cu îngrijorare, nesiguranță și opreliști, în timp ce ei, guvernanții, sunt ocupați cu licitațiile și petrecerile, nu mai au timp pentru oameni. Pentru ei, liberalii, sunt două Românii. Una este a celor mulți, obligați să respecte legea și amenințați cu amenzi; pentru ei statul nu găsește niciodată resursele necesare pentru salarii și pensii decente, acordate conform legii.

Cealaltă Românie este a șmecherilor de la putere, care pot să facă tot ce le dorește inima pentru că se află deasupra legilor; pentru ei statul are resurse, care se regăsesc în contracte grase, alocate direct. În România celor mulți sunt și copiii noștri, care-și doresc să meargă la școală, dar guvernanții, așa cum vedem cu toții, nu mai au timp pentru ei, nu înțeleg că le distrug farmecul, inocența și bucuriile copilăriei. Pentru ei statul nu mai are bani, mai pot să aștepte, la fel ca profesorii – care ar fi trebuit să primească salarii majorate, la fel ca pensionarii – care își duc tot mai greu zilele de la o pensie la alta.

Am avut parte de curând de încă un eșec al guvernului lui Orban. Tabletele gratuite nu vor ajunge în școli în timp util, din cauza incapacității guvernului de a gestiona eficient licitația respectivă. Din această cauză cel puțin 250.000 de copii din familii fără posibilități materiale nu vor reuși să participe la cursuri online. E încă un exemplu clar care ne demonstrează că în guvernarea PNL școala, copiii și dascălii sunt lăsați de izbeliște.

Asta e România educată promisă de PNL? Fără reguli clare despre cum vor funcționa școlile, fără dezinfectanți și măști pentru copii și profesori, fără tablete, fără internet pentru toate școlile, fără mărirea legală de salarii pentru cadrele didactice! Sistemul educațional e un haos! Avem, în schimb, scenarii colorate și brambureala marca PNL, care în nici un caz nu vor fi de folos pentru trecerea, la nevoie, de la cursurile în clasă la cele online.

Așteptăm încă informații clare și decizii concrete privind începerea şcolii, dar puterea continuă să ne livreze scenarii, amăgind copiii, părinții și dascălii. Inconștiența guvernului, neputința și amatorismul liberalilor de a gestiona situaţia se văd și din faptul că nu există un program de pregătire intensivă a profesorilor, astfel încât aceştia să poată dobândi competenţe digitale înaintea începerii anului şcolar. Singura certitudine este faptul că școala nu începe la 1 septembrie, așa cum ne-a anunțat Ministerul Educației, ci în 14 septembrie! Cum începe, nici guvernul nu știe! Asta pentru că pentru PNL nu e importantă educația și are cu totul alte priorități!

Spre exemplu, vinde iluzii și vrea să scape de răspundere, lăsând în grija administrațiilor locale școlile cu problemele lor. Nu e o prioritate nici faptul că în jurul nostru e un declin social, economic, uman și administrativ, e o nenorocire întreținută de ei, de guvernanți. Lângă noi sunt tineri dezamăgiți, dezorientați și confuzi, vârstnici care nu mai au pentru ce să trăiască. Dar cine să-i înțeleagă? Guvernanții le vând scenarii colorate…

E timpul ca guvernul lui Orban să plece! Guvernarea PSD a fost cea mai eficientă din ultimii 30 de ani și vrem să ducem mai departe proiectele noastre în care am pus mereu oamenii pe primul loc! Alegeți înțelept!

Votați Ioan DÎRZU și echipa PSD pentru Consiliul Județean Alba!
Marcela DĂRĂMUȘ, candidat la funcția de consilier județean

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
EXECUTAT de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro
CUI mandatar financiar județean 21200019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea