Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Rigoare europeană în planificarea dezvoltării comunei Gârbova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ultimii ani, sub conducerea primarului liberal Ioan Nedela, comuna Gârbova a trecut printr-un proces de dezvoltare accelerată. Planificate european și puse în practică la fel de riguros, proiectele de modernizare a infrastructurii și de dezvoltare a comunității locale, au propulsat comuna și au contribuit la dezvoltarea sa economică și socială, precum și la atragerea unor investitori importanți.

În ultimii 4 ani, administrația liberală s-a implicat în realizarea unor proiecte de infrastructură edilitară deosebit de importante pentru comunitatea locală: au fost realizate lucrările de alimentare cu apă potabilă precum și cele la rețeaua de canalizare în Gârbova și Reciu, s-a asfaltat drumul dintre Gârbova și Poiana Sibiului, s-au asfaltat toate străzile din Cărpiniș. Investiții importante s-au realizat și la Căminele Culturale și Bisericile din comună, obiective deosebit de importante pentru viața comunității: Căminele Culturale din Reciu și Cărpiniș au fost modernizate și reparate complet în ultimii 4 ani, în Reciu s-a construit o Biserică Ortodoxă, iar la Gârbova s-a construit o capelă mortuară.

Pentru a facilita obținerea la timp a subvențiilor pe terenurile agricole, dar și pentru a-i ajuta pe cetățeni să își obțină documentele de proprietate, în mod gratuit, primarul liberal Ioan Nedela s-a implicat activ pentru buna desfășurare a campaniei de intabulare gratuită a proprietăților. Astfel, în timp ce la nivel național lucrările de întabulare mai mult pentru a fi definitivate, la Gârbova au fost deja întabulate toate proprietățile din domeniul public și privat al comunei, iar terenul agricol extravilan din Gârbova, Reciu și Cărpiniș au fost și el întabulat în mod gratuit.

Cunoscut ca un primar activ și neobosit, Ioan Nedela are planuri mari și pentru viitor. El are deja depuse o serie de proiecte spre avizare și finanțare, iar altele sunt în faza de concepere, urmând a fi depuse odată ce surse de finanțare nerambursabilă vor fi disponibile prin noile alocări ale Uniunii Europene și ale Guvernului. Cu siguranță cel mai important proiect, așteptat de multă vreme de locuitori și pentru realizarea căruia administrația liberală s-a zbătut foarte mult, este alimentarea cu gaze naturale a satelor Gârbova, Reciu și Cărpiniș. Proiectul a fost deja depus la Ministerul Dezvoltării și recent a primit un ajutor considerabil datorită modificărilor legislative promovate la insistența deputatului liberal de Alba Sorin Bumb. De asemenea, banii europeni obținuți de Guvernul PNL pentru realizarea de rețele de gaze vor face mult mai ușoară realizarea acestui proiect, finanțarea sa fiind practic asigurată din fondurile ce vor disponibile din această lună.

Mereu atent la nevoile comunității, dar și la oportunitățile de finanțare nerambursabilă ce se lansează periodic, primarul liberal Ioan Nedela mai are și alte proiecte depuse deja spre finanțare: la Administrația Fondului de Mediu este în avizare proiectul de modernizare a iluminatului public stradal în satele Reciu, Gârbova și Cărpiniș, unde se va realiza o rețea nouă și modernă de iluminat, cu consum scăzut. În plus, tot prin utilizarea de fonduri nerambursabile, se dorește realizarea unei rețele de internet gratuit pentru locuitorii din Gârbova Reciu și Cărpiniș.

Proiectul este depus spre finanțare și se află în perioada de evaluare. Alte proiecte importante urmează să fie depuse spre finanțare pe noua programare financiară a Uniunii Europene când, mulțumită modificărilor legislative adoptate de guvernul liberal, accesarea banilor se va putea face mai simplu, direct de la nivelul ADR-urilor, răspunzând astfel mai rapid nevoilor de dezvoltare locală și reducând semnificativ birocrația.

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Unirea PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro cod unic mandatar financiar coordonator 21200012


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea