Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Municipiul Aiud are nevoie de un Departament de Dezvoltare!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un compartiment sau o direcție de dezvoltare economică este un instrument esențial în vederea atingerii unor indicatori de dezvoltare în prealabil stabiliți pentru o perioadă de timp. In primul rând acest compartiment/direcție va fi responsabil pentru deținerea de date statistice la zi. Mă refer la date despre oraș, despre funcționarea în ansamblu a acestui oraș cum ar fi:

– numărul operatorilor economici din oraș și domeniile în care aceștia activează și câți dintre aceștia generează profit sau motivul pentru care generează pierderi.

– domeniile de activitate care au perspective de dezvoltare, numărul populației apte de muncă, numărul de pensionari, numărul de elevi care termină școala generala și câți dintre aceștia urmează un liceu sau școală profesionala, numărul de absolvenți de liceu care urmează o facultate, numărul absolvenților de studii superioare care își mențin domiciliul în Aiud.

– dinamica achiziționării de bunuri în oraș, deficiențele sau punctele tari din sectorul medical etc
Pe scurt această direcție sau compartiment de dezvoltare va fi un instrument care va cunoaște aproape la zi dinamica orașului nostru în toate domeniile. Orice instituție care reprezintă o anumită populație va funcționa bine atâta timp cât își cunoaște foarte bine populația pe care o reprezintă și activitatea economică și socială a acesteia.

De asemenea cea mai importantă atribuție a acestui compartiment va fi identificarea oportunităților de dezvoltare atât în sectorul public (infrastructură și servicii), cât și în sectorul privat și valorificarea acestor oportunități prin programe locale cât și prin proiecte pentru finanțări nerambursabile. Această direcție/compartiment înființată în directa subordonare a primarului va fi responsabilă pentru fixarea viziunii strategice a orașului și implicit pentru atingerea obiectivelor stabilite și aduse la cunoștința cetățenilor. Din această Direcție vor face parte cel mult trei angajați cărora li se vor alătura toți șefii de birouri, compartimente și servicii din subordinea Primăriei și a Consiliului local. În situația neatingerii obiectivelor fixate se va instituii sancționarea membrilor în procent din remunerația fiecăruia.

Am studiat achizițiile derulate de către Primaria Aiud în ultimii ani prin intermediul SEAP și am constatat faptul că au fost atribuite multe miliarde de lei vechi pe cheltuieli de consultanță în scrierea proiectelor (despre acest subiect și despre societățile abonate la banii publici aiudeni vom discuta mai în detaliu mai târziu).

𝗢𝗔𝗥𝗘 𝗖𝗛𝗜𝗔𝗥 𝗡𝗨 𝗘𝗫𝗜𝗦𝗧𝗔 𝗣𝗘𝗥𝗦𝗢𝗡𝗔𝗟 𝗜𝗡 𝗣𝗥𝗜𝗠𝗔𝗥𝗜𝗘 𝗖𝗔𝗣𝗔𝗕𝗜𝗟 𝗦𝗔 𝗦𝗖𝗥𝗜𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗜𝗘𝗖𝗧𝗘 𝗦𝗜 𝗧𝗥𝗘𝗕𝗨𝗜𝗘 𝗦𝗔 𝗣𝗟𝗔𝗧𝗜𝗠 𝗠𝗜𝗟𝗜𝗔𝗥𝗗𝗘 𝗨𝗡𝗢𝗥 𝗦𝗢𝗖𝗜𝗘𝗧𝗔Ț𝗜 𝗦𝗔 𝗡𝗘 𝗦𝗖𝗥𝗜𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗜𝗘𝗖𝗧𝗘𝗟𝗘 𝗡𝗢𝗔𝗦𝗧𝗥𝗘 𝗗𝗘 𝗗𝗘𝗭𝗩𝗢𝗟𝗧𝗔𝗥𝗘? 𝗖𝗛𝗜𝗔𝗥 𝗡𝗨 𝗦𝗧𝗜𝗘 𝗡𝗜𝗠𝗘𝗡𝗜 𝗗𝗜𝗡 𝗔𝗜𝗨𝗗 𝗦𝗔 𝗜𝗠𝗣𝗟𝗘𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘𝗭𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗜𝗘𝗖𝗧𝗘?

Chiar nu putem instrui personalul existent pentru a dobândi competențele de care avem nevoie și să folosim banii aiudenilor pe lucruri mai importante? Îmi vine în minte un motto foarte inteligent pe care l-am auzit de ceva timp și care se aplică în administrația publică : ”Cheltuială nu înseamnă banii pe care îi dăm pentru instruirea personalului ci înseamnă de fapt banii pe care îi pierdem cu lipsa lor de instruire.”

Deci înființarea și funcționarea unei Direcții de Dezvoltare este obligatorie în vederea cunoașterii și valorificării oportunităților de dezvoltare pe care municipiul le are sau le va avea. Data viitoare o să vă vorbesc despre indicatorii de performanță și despre cum intenționăm să ajutăm tinerii absolvenți de liceu să rămână în Aiud și despre cum intenționăm să ajutăm tinerii absolvenți de facultate să se întoarcă în Aiud.

Citind Strategia de Dezvoltare locală a Aiudului cu cele 25 de obiective care trebuiau atinse in ultimii 4 ani poate v-ați întrebat oare cine răspunde și cum răspunde pentru neatingerea lor? Ei bine din regulamentele de funcționare actuale ale Primăriei și Consiliului Local de acum – 𝗡𝗨 𝗥𝗔𝗦𝗣𝗨𝗡𝗗𝗘 𝗡𝗜𝗠𝗘𝗡𝗜. Și aici mă refer bineînțeles la o răspundere care să afecteze buzunarul cuiva!
Mai puternici împreună! Stradă cu stradă, schimbăm România!

Pe 27 septembrie votați Ionuț Dragoș Crișan la Primăria Aiud, Mihail David la Președinția Consiliului Județean Alba și echipele de consilieri locali și județeni USR PLUS!

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS), PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, Cod mandatar financiar 21200391


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea