Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Ioan Negru – PMP – șansă reală pentru Mogoșul nostru drag !

Publicat

în

Citesc, cu mare atenție și interes, celelalte articole scrise în presă de contracandidații  mei la primăria comunei Mogoș. Ascult, cu multă atenție, părerile cetățenilor mei despre acest subiect, care va reprezenta viitorul nostru, în următorii 4 ani.

Mă gândesc, la fel ca și dumneavostră, dragi mogoșeni, la toate promisiunile care s-au făcut, în fiecare campanie electorală în parte. Aceleași promisiuni, aceleași vorbe, aceleași gânduri, menite să ne facă să votăm pe cei care ne promiteau un viitor mai bun. Realitatea, din păcate, dragii mei, este cu totul alta. Nu este posibil ca în secolul XXI, într-o comună, dintr-o țară care face parte din comunitatea europeană, să aibe încă drumuri nemodernizate, să avem șosea județeană plină de gropi, de pământ, să nu avem o rețea de canalizare și o stație de epurare în comună, să stăm cu toții la mila vremii să avem apă la robinete (acolo unde avem rețea de apă), să avem un centru civic al comunei, care să ne facă să ne simțim prost atunci când avem musafiri în comuna noastră, să nu avem un medic la dispensarul nostru, clădit cu atâta trudă de înaintașii noștri.

Este trist ca, într-o comună europeană, să nu luăm exemplul altor comunități care au dezvoltat turismul și l-au ridicat la rang de politică locală.

Este timpul să facem, împreună, tot ce depinde de noi, ca administrație, să folosim fondurile europene care ne stau la dispoziție, pentru a iniția proiecte importante pentru noi, mogoșenii, cum sunt:

Electrica Furnizare Discount
 • Reabilitarea totală al centrului civic al comunei
 • Transparență totală în activitățile primăriei și a consiliului local, prin utilizarea mijloacelor moderne (a tot ce înseamnă deciziile luate în cadrul consiliului local)
 • O rețea modernă de apă și canalizare, în toate satele aparținătoare comunei
 • Modernizarea tuturor drumurilor comunale, accesând proiectele europene care și acum există, dar nu sunt folosite de primăria Mogoș
 • Un sistem modern și eficient de iluminat public, pe fiecare zonă și gospodărie din comuna Mogoș
 • Un dispensar modern, cu un medic permanent, care să rezolve problemele de sănătate ale comunității noastre
 • Drumuri de acces asfaltate, până în cele mai îndepărtate puncte ale comunei noastre
 • Păstrarea și dezvoltarea centrelor de colectare a laptelui de pe raza comunei Mogoș
 • Sprijinirea turismului în zonă
 • Sprijin în înființarea și dezvoltarea noilor pensiuni, care să folosească potențialul comunei noastre
 • Promovarea produselor tradiționale unice în zonă (brânză de Mogoș, balmoș de Mogoș, telemea de Mogoș)
 • Promovarea, sprijinirea și dezvoltarea sărbătorii ”Fii satului la Mogoș”, o sărbătoare care să ne aducă, câteva zile pe an, alături, pe toți fii satului, risipiți de viață în diverse locuri ale acestui pământ
 • Sprijinirea tuturor sărbătorilor autohtone (Balul Oierilor, Ieșirea la Căpățână, Ieșirea la Grui, Ieșirea la Gemăna), acțiuni care să ne unească pe toți cei care suntem legați de acest pământ binecuvântat de Dumnezeu
 • Sprijinirea, prin toate mijloacele legale, a celor ce doresc să investească în agroturismul zonei noastre, cu efecte directe asupra comunității mogoșene
 • Transparența totală în ceea ce privește activitățile primăriei și a Consiliului Local, în ce privește relația cu cetățenii, investitorii și cu toți cei interesați

Nu sunt singur în această luptă, am lângă mine candidații la Consiliul Local Mogoș din partea PMP, respectiv la Consiliul Județean Alba, în persoana candidatului la Președenția Consiliului Județean Alba, pe Clement Negruț.

Ioan Negru – candidat la funcția de primar al comunei Mogoș.

                          VOTAȚI ECHIPA P.M.P.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.

Publicitate

Politică Administrație

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Publicat

în

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Un număr de 25 de senatori din toate colțurile țării vor veni în vizită în cursul săptămânii viitoare, în județul Alba. La invitația senatorului PSD de Alba, Călin Matieș, aceștia vor veni în județul Alba și vor discuta cu mai mulți producători locali.

„Am reușit să creăm un moment unic, săptămâna viitoare, la invitația mea vor veni 25 de senatori ai României în județul Alba.

Ceea ce făceam până acum și ceea ce o să fac în continuare: să laud oriunde mă duc județul Alba cu bunele, relele trebuie să le rezolvăm aici, în „familie”, dar cu bunele județului Alba, cu producătorii, cu oamenii frumoși fac o publicitate pozitivă oriunde mă duc.

Electrica Furnizare Discount

Povestea cu invitația senatorilor PSD a început, cumva, în luna ianuarie când mi-am început activitatea de senator. Le-am povestit de județul Alba, ce frumos este și ce oameni minunați sunt aici, ce obiective avem și că este cel mai puternic județ în industria alimentară, o mare parte din alimentele din România provin de la noi din județ.

Toți colegii mei din PSD m-au întrebat când organizăm o întâlnire cu producătorii, cu societățile din industria agroalimentară și am reușit să organizăm întâlnirea, aceasta va avea loc săptămâna viitoare.

Va fi o întâlnire de lucru, cu un program extraordinar de aglomerat, nu știu cum o să facem și cum o să le tocmim fiindcă trebuie ca fiecare minut să fie calculat.

O să avem o întâlnire la societatea Transavia cu domnul Popa Ioan, o întâlnire la Jidvei cu domnul Necșulescu Claudiu, precum și alte întâlniri ce încă așteaptă confirmarea.

O să mergem și la un cămin de vârstnici pentru că la 1 octombrie este „Ziua Pensionarului” și pentru că trebuie să îi sărbătorim o să mergem să stăm de vorbă cu aceștia la un cămin din Blaj, deopotrivă mai avem prinsă în program și o întâlnire cu vârstnicii din Alba, precum și cu organizațiile PSD din zonă.

Am încercat în cele trei zile să cuprindem cât mai mult și sper că prezența senatorilor în Alba va crea un plus de valoare, în momentul în care există nevoie de ajutor financiar și îi va determina să susțină județul atunci când vor vedea ce oameni frumoși avem în județ și au să ofere susținerea lor necondiționată.

Printre cei ce vor fi prezenți la Alba se regăsesc: Radu Oprea, Romașcanu Lucian, Robert Cazanciuc, Cătălin Zamfir, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, în măsura în care agenda le permite. Vor fi oameni deosebiți și oameni frumoși din PSD.”, a declarat senatorul Călin Matieș, la conferința de presă organizată astăzi, la sediul PSD Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare