Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| INVESTIȚIILE CONSOLIDEAZĂ PARCURSUL BLAJULUI EUROPEAN !

Publicat

în

Dezvoltarea Blajului a continuat în ritm susținut în ultimii patru ani când s-au concretizat pașii spre orașul european la care visează fiecare locuitor. Proiectele de investiții au urmărit o dezvoltare echilibrată a orașului și au ținut cont de necesitățile comunității, de oportunitățile noi ivite de care am încercat să profităm. În această perioadă au fost efectuate investiții majore în toate domeniile: infrastructură, sănătate, educație, cultură, sport și timp liber, pentru că viziunea noastră de dezvoltare este unitară. Orice rămânenere în urmă stopează ritmul dezvoltării, iar calitatea vieții locuitorilor din Blaj depinde de toate aceste aspecte.

Unul dintre cele mai importante obiective istorice din Blaj și România, Câmpia Libertății, a fost reabilitat grație unui proiect comun al Municipiului Blaj și al Consiliului Județean Alba. Înfăptuirea acestui obiectiv a fost o datorie morală, prin care aducem un omagiu istoriei Blajului și românilor din Transilvania. Câmpia Libertății a găzduit, pe 2 iunie 2019, vizita istorică a Papei Francisc în România – primul Pontif Roman care a vizitat Transilvania.

Un alt obiectiv, de importanță culturală și istorică, a fost reabilitarea Palatului Cultural Blaj. Un proiect de suflet al Blajului, realizat împreună cu Consiliul Județean Alba, care a fost distins, în anul 2017, de către Comisia Europeană, cu Premiul „Europa Nostra” pentru Conservare, este acum unul dintre marile edificii de cultură din Transilvania.

Electrica Furnizare Discount

În mandatul 2016-2020 a fost finalizată Baza de agrement din Parcul „Avram Iancu și a fost realizat Bazinul acoperit de înot, o investiție absolut necesară pentru un oraș european care se respectă. În acest fel, Blajul beneficiază de o infrastructură completă pentru practicarea înotului, în condiții moderne, care asigură creșterea calității vieții în comunitate.

Modernizarea și dotarea Spitalului Municipal Blaj este o materializare a unui proiect continuu care ține de asigurarea unui act medical de calitate pentru blăjeni și pentru oamenii din zona Blajului. Amenajarea secției ATI cu 15 paturi în anul 2019, dotarea continuă a spitalului cu aparatură modernă – computer tomograf, angiograf, etc – modernizarea secțiilor medicale din spital și atragerea de medici tineri și dornici de performanță sunt obiective atinse pe care le-am promis în cadrul proiectului „1.000.000 de euro în aparatură medicală la Spitalul Municipal din Blaj”. Investițiile în sănătate vor continua și în următorul mandat, obiective precum achiziționarea unui aparat RMN, extinderea Ambulatoriului Spitalului, mansardarea clădirii spitalului nou, dar și construirea unui heliport fiind deja aprobate și în curs de realizare.

Un alt domeniu extrem de important pentru dezvoltarea comunității îl reprezentă infrastructura rutieră. Un proiect major și obligatoriu, ținând cont de gradul de uzură, a fost reabilitarea și modernizarea Podului Vezii. Este o lucrare care asigură o durabilitate celui mai important pod rutier peste râul Târnava Mare, care face legătura între centrul orașului și cartierele Veza, Ciufud și Berc, dar și cu localitățile aparținătoare Tiur, Spătac și Mănărade.În același timp, am reușit să îndeplinim promisiunile în ceea ce privește construcția punții pietonale de peste râul Târnava Mare și pasarelei pietonale peste calea ferată.Puntea pietonală peste râul Târnava Mare a fost un proiect investițional modern și obligatoriu, ce a înlocuit vechea punte pietonală, asigurând facil accesul în Târgul de animale, dar și legătura a peste 6.000 de blăjeni, din cartierele Berc, Ciufud și Tiur, cu zona Gării și centrul orașului.

Pasarela pietonală peste magistrala CFR – coridorul IV Pan European este o investiție care a răspuns unei necesități, aceea de a lega zona centrală a Municipiului Blaj de cartierul Hula. Tot în perioada 2016-2020 au fost efectuate lucrări pe 61 de străzi, în lungime de 30 km. Aceste lucrări vor continua pe străzile care prezintă un grad de uzură ridicat, dar și pe noile artere, rezultate din procesul de extindere a cartierelor din oraș. Au început lucrările de asfaltare a DC 203 Blaj-Deleni-Obârșia-Tiur pe toți cei 21 km, o investiție derulată împreună cu Consiliul Județean Alba. De asemenea au fost amenajate peste 300 de locuri de parcare, un proiect care va continua, având în vedere numărul tot mai mare de autovehicule din municipiul Blaj.

Investițiile în educație au continuat în perioada 2016-2020, acest sector fiind de asemenea prioritar pentru administrația locală. Una dintre cele mai importante investiții în infrastructura școlară este modernizarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain”! Școala etalon a Blajului va avea o curte interioară modernă, cu terenuri de sport, tribune, amfiteatru, spații verzi, locuri de joacă și de relaxare, în cadrul unui proiect de peste un milion de euro, demn de renumele de „oraș al școlilor”, pe care-l are Blajul. Un obiectiv de investiții cu 150 de locuri, finalizat în anul 2018, este grădinița de copii din zona Câmpia Libertății, foarte necesară Blajului, în condițiile dezvoltării economice și dinamicii demografice din zona noastră.

În domeniul sportului, am demarat noi proiecte de construire sau reabilitare de baze sportive. Sala Polivalentă este unul dintre cele mai mari obiective de investiții în infrastructura sportive din județul Alba, în proces de realizare la Blaj. Este un proiect implementat în baza parteneriatului dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba, cu termen de finalizare decembrie 2021, care va aduce Blajul și județul Alba în prim planul comunităților care dețin facilități și infrastructură sportivă modernă în România. Au fost semnate contractele pentru reabilitarea și modernizarea stadionului din Parcul „Avram Iancu” și construirea unei baze pentru sportul de masă în zona Sălii de Sport „Timotei Cipariu”, pe vechea bază de la „Forestieră”.

Construirea Parcului Veza este un proiect din fonduri europene nerambursabile a cărui finalizare este așteptată în luna octombrie 2020. Este o lucrare de investiții importantă, care mărește suprafața spațiului verde a Municipiului Blaj și face parte dintr-un complex de proiecte ce vor transforma baza sportivă de la Veza într-una dintre cele mai moderne din Transilvania. Parcul cuprinde stadionul de fotbal, sala polivalentă de sport, hotelul pentru sportivi, piste de biciclete și reamenajarea falezei râului Târnava Mare pentru accesul pietonal.

Dacă tot am atins capitolul fonduri europene, vreau să menționez faptul că administrația publică blăjeană a performat în domeniul programelor finanțate din fonduri europene, semnând contracte cu finanțare nerambursabilă în valoare de peste 12.700.000 de euro, ceea ce reprezintă bugetul propriu de investiții al Municipiului Blaj pentru o perioadă de 7 ani. Printre cele mai importante contracte cu finanțare europeană se află Extinderea Ambulatoriului la Spitalul Municipal Blaj, Reabilitarea Școlilor Gimnaziale „Petru Pavel Aaron” și „Ion Micu Moldovan”, Construirea Creșei de pe strada Eroilor, Construirea noii Biblioteci Municipale, Reabilitarea infrastructurii rutiere din cartierele Eroilor, Gării și Andrei Mureșanu, precum și Amenajarea urbanistică, construirea de străzi și introducerea infrastructurii în cartierul Chereteu.

De altfel, fondurile europene vor fi principala sursă pentru marile investiții pe care le-am introdus în proiectul Blaj 2021-2027, despre care vă voi oferi amănunte, pe larg, în articolele următoare.

Toate aceste realizări au fost posibile pentru că am înțeles să punem Blajul înainte de toate, și am format o echipa câștigătoare, alcătuită din : Blăjeni, Gheorghe Valentin Rotar – Primarul Blajului și Consiliul Local, Ion Dumitrel – Președintele Consiliului Județean Alba și Consiliul Județean!

Să rămânem câștigători! Pe 27 septembrie, vă îndemn să votați candidații Partidului Național Liberal (P.N.L) pentru Blaj și pentru județul Alba, asigurând astfel viitorul copiilor noștri prin continuarea marilor proiecte care construiesc Blajul european!

MERGEȚI CU ROTAR ȘI… BLAJUL VA FI BINE!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Unirea PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare